BURDUR GENELİNDE TOPLAM 112.961 DOZ COVİD-19 AŞISI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULANDI

SAĞLIK 06.05.2021 - 17:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3045+ kez okundu.
 

BURDUR GENELİNDE TOPLAM 112.961 DOZ COVİD-19 AŞISI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULANDI

Covid-19'a karşı önemli bir koruma kalkanı oluşturan aşılama çalışmaları İlimizde başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor.
Pandemi ile mücadelede en büyük silah olarak görülen aşılama çalışmaları, Ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de, ilk günden itibaren başarılı bir şekilde yürütülüyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen,  hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek planlanan COVID-19 aşısı uygulanacak öncelikli grupların aşılama süreci devam ediyor. Bu kapsamda İlimizde 14.01.2021 tarihinde başlanan aşılama çalışmaları,  Bakanlığımızca açıklanan kriterler doğrultusunda sürdürülmektedir. Bugün itibarıyla il genelinde 1. Doz 64.099, 2. Doz 48.862 olmak üzere 112.961 doz aşı uygulanmıştır. 85 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın tamamı ile yatalak ve özürlü vatandaşlarımıza Toplum Sağlığı Merkezlerimizce oluşturulan mobil ekiplerle ve Evde Sağlık Birimlerince evlerinde aşı uygulanmıştır. Ayrıca muhtarlarımız ile yapılan planlamalar çerçevesinde köylerimizde yerinde aşı uygulamaları yapılmıştır. Tüm ilçelerimizde toplum sağlığı merkezleri, ilçe sağlık müdürlüğü, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde aşı uygulaması yapılmaktadır. Vatandaşlarımız Biontech ve Sinovac aşılarından istediklerini tercih edebilmektedir. Vatandaşlarımız aşı için randevularını Alo 182 ve internet ortamında MHRS sistemi üzerinden alabilmektedir. Aşı, Aile Sağlığı Merkezinde yapılacağı zaman, kişinin kayıtlı bulunduğu aile hekimliği biriminde uygulanmaktadır. Kişinin çeşitli nedenlerle bağlı bulunduğu aile hekimine ulaşamadığı durumda ise en yakın aile hekimliği biriminden veya hastanede aşı uygulamaları için hali hazırda hizmet vermekte olan erişkin aşılama kliniklerinden/birimlerinden randevu alması durumunda aşılanması sağlanmaktadır. Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş ilimizde devam eden Covid-19 aşılama süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, sırası gelen vatandaşlarımızın hiç tereddüt etmeden randevularını alarak, aşılarını yaptırmalarının pandemiyle mücadelede çok önemli olduğunun altını çizdi. Sağlık Bakanlığımız tarafından, titiz bir aşı planlama süreci yürütüldüğünü ifade eden Vali Arslantaş, İlimizde de Sağlık teşkilatımız tarafından sürecin başarılı bir şekilde uygulandığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, aşılama sürecinde görev alan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür etti. Sırası gelen vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmalarını isteyen Vali Arslantaş, ayrıca alınan randevularada riayet edilmesinin aşılama süreci açısından zaman kaybının önüne geçilmesini sağlayacağını ifade etti. Ramazan süresince de saat 24:00'e kadar aşılamanın yapıldığını belirtti.
Covid-19'a karşı önemli bir koruma kalkanı oluşturan aşılama çalışmaları İlimizde başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor.

Pandemi ile mücadelede en büyük silah olarak görülen aşılama çalışmaları, Ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de, ilk günden itibaren başarılı bir şekilde yürütülüyor.

Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen,  hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek planlanan COVID-19 aşısı uygulanacak öncelikli grupların aşılama süreci devam ediyor.

Bu kapsamda İlimizde 14.01.2021 tarihinde başlanan aşılama çalışmaları,  Bakanlığımızca açıklanan kriterler doğrultusunda sürdürülmektedir.

Bugün itibarıyla il genelinde 1. Doz 64.099, 2. Doz 48.862 olmak üzere 112.961 doz aşı uygulanmıştır.

85 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın tamamı ile yatalak ve özürlü vatandaşlarımıza Toplum Sağlığı Merkezlerimizce oluşturulan mobil ekiplerle ve Evde Sağlık Birimlerince evlerinde aşı uygulanmıştır. Ayrıca muhtarlarımız ile yapılan planlamalar çerçevesinde köylerimizde yerinde aşı uygulamaları yapılmıştır.

Tüm ilçelerimizde toplum sağlığı merkezleri, ilçe sağlık müdürlüğü, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde aşı uygulaması yapılmaktadır.

Vatandaşlarımız Biontech ve Sinovac aşılarından istediklerini tercih edebilmektedir.

Vatandaşlarımız aşı için randevularını Alo 182 ve internet ortamında MHRS sistemi üzerinden alabilmektedir.

Aşı, Aile Sağlığı Merkezinde yapılacağı zaman, kişinin kayıtlı bulunduğu aile hekimliği biriminde uygulanmaktadır. Kişinin çeşitli nedenlerle bağlı bulunduğu aile hekimine ulaşamadığı durumda ise en yakın aile hekimliği biriminden veya hastanede aşı uygulamaları için hali hazırda hizmet vermekte olan erişkin aşılama kliniklerinden/birimlerinden randevu alması durumunda aşılanması sağlanmaktadır.

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş ilimizde devam eden Covid-19 aşılama süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, sırası gelen vatandaşlarımızın hiç tereddüt etmeden randevularını alarak, aşılarını yaptırmalarının pandemiyle mücadelede çok önemli olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanlığımız tarafından, titiz bir aşı planlama süreci yürütüldüğünü ifade eden Vali Arslantaş, İlimizde de Sağlık teşkilatımız tarafından sürecin başarılı bir şekilde uygulandığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, aşılama sürecinde görev alan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür etti.

Sırası gelen vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmalarını isteyen Vali Arslantaş, ayrıca alınan randevularada riayet edilmesinin aşılama süreci açısından zaman kaybının önüne geçilmesini sağlayacağını ifade etti.

Ramazan süresince de saat 24:00'e kadar aşılamanın yapıldığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.