BURDUR GENELİNDE UYGULANACAK BAYRAM TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

ASAYİŞ 07.08.2019 - 13:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4307+ kez okundu.
 

BURDUR GENELİNDE UYGULANACAK BAYRAM TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

9 Ağustos 2019 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içinde geçirmesini sağlamak, tatil süresince kamu hizmetlerinin sürdürülmesine devam edilecektir
Burdur valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Şehirlerarası karayolları üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlükleri Amirlikleri ekipleri, ilçe giriş-çıkışları ile trafiğin yoğun olacağı kavşaklarda düzenleme ve denetleme görevlerini görünür şekilde ve kazaların olmasını önlemek amacına yönelik olarak icra edeceklerdir. Trafik ekip ve personel sayısının yeterli olmaması halinde, ise diğer birimlerden karma ekipler oluşturulacaktır. Bu nedenle trafik tedbirleri talimatı İlçe Emniyet Müdürlükleri ile ilçe Amirlikleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına gönderilecektir.                                       BURDUR BELEDİYE BAŞKANLIĞI : Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri düzenlenecek, güzergâhlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacaktır. Bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlık, kurban satış ve kesim alanlarının ulaşım, araç parkı, otobüs terminalinin temizliği ile yangın olaylarına karşı itfaiye teşkilatında gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır. Kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade edilmemesi, park, cadde ve sokaklarda kesim yapılmasının önlenmesi, kurban atıklarının usulüne uygun bir şekilde bertaraf edilerek çevre kirliliğinin oluşmasına fırsat verilmemesi için gerekli tedbirler önceden alınacak ve takip edilecektir. Bayram tatili süresince çocuk oyun alanlarının da yoğun olarak kullanılacağı dikkate alınarak, bu alanların bakımının ve temizliğinin öncelikle yapılması ve bayram boyunca takip edilmesi, bu alanlarda çocukların güvenliğini tehdit edebilecek unsurların ortadan kaldırılması sağlanacaktır. İL ÖZEL İDARESİ : İl genelinde çöp toplama hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmayacak şekilde planlama yapılacak ve bayram tatili süresince çöp toplama faaliyetleri günlük olarak sürdürülecek, Salda Gölü çevresinde çöp toplama hizmetlerine ayrıca önem verilecek ve gerektiğinde aynı gün içinde tekrar çöp toplanacak şekilde hazırlık yapılacaktır. Ayrıca şehitliklerin tertip ve düzeni gözden geçirilerek temizlikleri yapılacaktır.  İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ : Kurban Bayramı tatili süresince halkımızın sağlık hizmetleri kesintisiz olarak  sürdürülecektir. Olabilecek trafik kazaları ve kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli bütün sağlık önlemleri eksiksiz olarak alınacaktır.   İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ : Kurban Bayram öncesi dönemi kapsayacak şekilde gıda üretim, satış ve tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilecek, ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde özellikle bayramda tüketilecek gıdaların denetimi gerçekleştirilecektir.
9 Ağustos 2019 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içinde geçirmesini sağlamak, tatil süresince kamu hizmetlerinin sürdürülmesine devam edilecektir

Burdur valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Şehirlerarası karayolları üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlükleri Amirlikleri ekipleri, ilçe giriş-çıkışları ile trafiğin yoğun olacağı kavşaklarda düzenleme ve denetleme görevlerini görünür şekilde ve kazaların olmasını önlemek amacına yönelik olarak icra edeceklerdir. Trafik ekip ve personel sayısının yeterli olmaması halinde, ise diğer birimlerden karma ekipler oluşturulacaktır. Bu nedenle trafik tedbirleri talimatı İlçe Emniyet Müdürlükleri ile ilçe Amirlikleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına gönderilecektir.       

                               BURDUR BELEDİYE BAŞKANLIĞI :

Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri düzenlenecek, güzergâhlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacaktır. Bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlık, kurban satış ve kesim alanlarının ulaşım, araç parkı, otobüs terminalinin temizliği ile yangın olaylarına karşı itfaiye teşkilatında gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade edilmemesi, park, cadde ve sokaklarda kesim yapılmasının önlenmesi, kurban atıklarının usulüne uygun bir şekilde bertaraf edilerek çevre kirliliğinin oluşmasına fırsat verilmemesi için gerekli tedbirler önceden alınacak ve takip edilecektir.

Bayram tatili süresince çocuk oyun alanlarının da yoğun olarak kullanılacağı dikkate alınarak, bu alanların bakımının ve temizliğinin öncelikle yapılması ve bayram boyunca takip edilmesi, bu alanlarda çocukların güvenliğini tehdit edebilecek unsurların ortadan kaldırılması sağlanacaktır.

İL ÖZEL İDARESİ :

İl genelinde çöp toplama hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmayacak şekilde planlama yapılacak ve bayram tatili süresince çöp toplama faaliyetleri günlük olarak sürdürülecek, Salda Gölü çevresinde çöp toplama hizmetlerine ayrıca önem verilecek ve gerektiğinde aynı gün içinde tekrar çöp toplanacak şekilde hazırlık yapılacaktır. Ayrıca şehitliklerin tertip ve düzeni gözden geçirilerek temizlikleri yapılacaktır.

 İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ :

Kurban Bayramı tatili süresince halkımızın sağlık hizmetleri kesintisiz olarak  sürdürülecektir. Olabilecek trafik kazaları ve kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli bütün sağlık önlemleri eksiksiz olarak alınacaktır.
 

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ :

Kurban Bayram öncesi dönemi kapsayacak şekilde gıda üretim, satış ve tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilecek, ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde özellikle bayramda tüketilecek gıdaların denetimi gerçekleştirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.