BURDUR GÖL FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE START ALDI.

KÜLTÜR 20.09.2019 - 13:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3983+ kez okundu.
 

BURDUR GÖL FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE START ALDI.

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Göl Yoksa Hayat da Yok” sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen “Burdur gölü festivali kortej yürüyüşü ile start aldı.
Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile her yıl olduğu gibi köprübaşından belediye bandosu eşliğinde “Göl Yoksa Hayat Yok” sloganı ile başlayan  “Göl Festivali” kortej yürüyüşü ile stant aldı. Halk ise Burdur gazi caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü sırasında alkışlarla ellerindeki cep telefonları ile yürüyüşe katılanların görüntülerini ve resimlerini çekti. Yürüyüşe Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve İl İlçe yönetimleri katıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in start vermesi ile başlayan “Göl Yoksa Hayat Yok” sloganı ile başlayan kortej yürüyüşü ellerinde bayraklar ile Gazi Caddesi Cumhuriyet Meydanı ve devamındaki Atatürk Caddesine takiben 15 Temmuz Demokrasi meydanına (şeker meydanı) geldiler. Gençlerin ilgi gösterdiği Umut Kaya tarafından verilecek konser alanına gelindi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, burada yaptığı kısa konuşmada gölümüzdeki su kayıpları belki eski durumuna gelmeyecektir. Ancak bizim talebimiz şu andaki durumunu muhafaza etmesinden yanadır. Göl için iki kez düzenlenen Sempozyum sonrasında göle dikkat çekebildik ama daha gölümüzün su kayıplarının en aza indirilmesi için bir projenin hayata geçmesini sağlayamadık. Bundan sonraki gayretlerimizin bu yönde olacağının müjdesini Burdur halkına buradan vermek istiyorum dedi. Başkan Ali Orkun Ercengiz, konuşmasının ardından sanatçı Umut Kaya ve arkadaşlarının plaketlerini ve çiçek buketlerini verdi. Sanatçı Umut Kaya kendisinin de bir Burdurlu olduğunu ancak İzmir de ikameti sağladığını belirtti. Gençler gecenin son dakikalarına kadar sanatçıyı dinleyerek eğlendiler.
Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Göl Yoksa Hayat da Yok” sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen “Burdur gölü festivali kortej yürüyüşü ile start aldı.

Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile her yıl olduğu gibi köprübaşından belediye bandosu eşliğinde “Göl Yoksa Hayat Yok” sloganı ile başlayan  “Göl Festivali” kortej yürüyüşü ile stant aldı. Halk ise Burdur gazi caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü sırasında alkışlarla ellerindeki cep telefonları ile yürüyüşe katılanların görüntülerini ve resimlerini çekti. Yürüyüşe Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve İl İlçe yönetimleri katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in start vermesi ile başlayan “Göl Yoksa Hayat Yok” sloganı ile başlayan kortej yürüyüşü ellerinde bayraklar ile Gazi Caddesi Cumhuriyet Meydanı ve devamındaki Atatürk Caddesine takiben 15 Temmuz Demokrasi meydanına (şeker meydanı) geldiler. Gençlerin ilgi gösterdiği Umut Kaya tarafından verilecek konser alanına gelindi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, burada yaptığı kısa konuşmada gölümüzdeki su kayıpları belki eski durumuna gelmeyecektir. Ancak bizim talebimiz şu andaki durumunu muhafaza etmesinden yanadır. Göl için iki kez düzenlenen Sempozyum sonrasında göle dikkat çekebildik ama daha gölümüzün su kayıplarının en aza indirilmesi için bir projenin hayata geçmesini sağlayamadık. Bundan sonraki gayretlerimizin bu yönde olacağının müjdesini Burdur halkına buradan vermek istiyorum dedi.

Başkan Ali Orkun Ercengiz, konuşmasının ardından sanatçı Umut Kaya ve arkadaşlarının plaketlerini ve çiçek buketlerini verdi. Sanatçı Umut Kaya kendisinin de bir Burdurlu olduğunu ancak İzmir de ikameti sağladığını belirtti. Gençler gecenin son dakikalarına kadar sanatçıyı dinleyerek eğlendiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.