BURDUR HALK EĞİTİM MERKEZLERİ ORTAK SERGİ AÇTI

TURİZM 09.01.2020 - 18:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3980+ kez okundu.
 

BURDUR HALK EĞİTİM MERKEZLERİ ORTAK SERGİ AÇTI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi salonlarında il merkezi ve ilçelerin halk eğitim merkezinde hanımlar tarafından üretilen el sanatları sergilendi.
 Burdur Valisi Hasan Şıldak ve beraberindekilerin katıldığı “Turizm” materyalleri ağırlıklı sergi Mehmet Akif Ersoy Halk Merkezi salonlarında İl Merkezi ve İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri ortak sergi açtı. Sergide bilhassa etnoğrafik olarak yöre halkının geçmişte kendi ihtiyaçları için kullandıkları eşyalar bebek figürlü oyuncaklar cam işlemeleri su kabağı tipi masa lambaları ve bölgeye ait antik kentlerin bibloları bulunmaktadır.  Burdur Valisi Hasan Şıldak. Açılışta yaptığı konuşmada: Bu gün Halk Eğitim Merkezleri ile ilk kez bir ara dönem sergisi açılmıştır. Halk eğitim merkezleri yıllardır halkımıza gençlerimiz ile birçok bireyimize il merkezimizde ve ilçelerimizde okuma yazma da dahil birçok mesleğin  edindirilmesinde yardımcı oldu. Burdur da ilk defa il merkezi ve ilçelerimizde Turizm olgusu için üretim yaptırdık. 2019 yılını Burdur da Turizm yılı ilan ettik. Bütün unsurlarıyla ilimizde yılın büyük bölümünü dolu dolu bir yıl olarak geçirdik. Burdur da birçok sektörde Turizm çalışmalarının yükselişe geçtiğini bu konuda yapılan işler ve ortaya konulan çabaların ürene dönüştüğünü görmekteyiz. Bundan sonrasında  halkımızın turizme kendisini hazırlaması gerektiğini bu noktada adımlar atmak gerektiğini hissettik. Biz buna da öncülük ediyoruz. Başta hanımlarımız olmak üzere üretkenliklerini konuya  duyarlı olmalarını ve maharetlerini burada da göstermelerini burada yaşayan insanlar olarak Turizm konusuna kendimizi hazırlamamız gerektiğine inanıyorum. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve İş- Kur Müdürlüğümüzün de desteği ile hediyelik eşya üretimine girdik. Şimdilik Ağlasun İlçe Merkezimiz ile Yeşilova İlçemiz ile İl merkezimiz de faaliyetler göstermeye başladık. Bunlar ilk adımlardır. Cesaretlendirerek güçlenerek bu adımların artacağını düşünüyoruz. Ve bu çabaların devamının geleceğini düşünüyoruz. Çünkü ilimizde bu alanda çok büyük boşluk var. Burdur’u temsil edecek kültürel eşyalarımız var ama çarşı ve pazara çıktığımızda misafir olarak ilimize gelen insanlara elimizi attığımız zaman verecek hediyelik eşya konusunda ise yetersiz olduğumuzun farkındayız. Bu girişimin hepimizi cesaretlendirmesini diliyorum.     
Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi salonlarında il merkezi ve ilçelerin halk eğitim merkezinde hanımlar tarafından üretilen el sanatları sergilendi.

 Burdur Valisi Hasan Şıldak ve beraberindekilerin katıldığı “Turizm” materyalleri ağırlıklı sergi Mehmet Akif Ersoy Halk Merkezi salonlarında İl Merkezi ve İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri ortak sergi açtı. Sergide bilhassa etnoğrafik olarak yöre halkının geçmişte kendi ihtiyaçları için kullandıkları eşyalar bebek figürlü oyuncaklar cam işlemeleri su kabağı tipi masa lambaları ve bölgeye ait antik kentlerin bibloları bulunmaktadır.

 Burdur Valisi Hasan Şıldak. Açılışta yaptığı konuşmada: Bu gün Halk Eğitim Merkezleri ile ilk kez bir ara dönem sergisi açılmıştır. Halk eğitim merkezleri yıllardır halkımıza gençlerimiz ile birçok bireyimize il merkezimizde ve ilçelerimizde okuma yazma da dahil birçok mesleğin  edindirilmesinde yardımcı oldu. Burdur da ilk defa il merkezi ve ilçelerimizde Turizm olgusu için üretim yaptırdık. 2019 yılını Burdur da Turizm yılı ilan ettik. Bütün unsurlarıyla ilimizde yılın büyük bölümünü dolu dolu bir yıl olarak geçirdik.

Burdur da birçok sektörde Turizm çalışmalarının yükselişe geçtiğini bu konuda yapılan işler ve ortaya konulan çabaların ürene dönüştüğünü görmekteyiz. Bundan sonrasında  halkımızın turizme kendisini hazırlaması gerektiğini bu noktada adımlar atmak gerektiğini hissettik. Biz buna da öncülük ediyoruz. Başta hanımlarımız olmak üzere üretkenliklerini konuya  duyarlı olmalarını ve maharetlerini burada da göstermelerini burada yaşayan insanlar olarak Turizm konusuna kendimizi hazırlamamız gerektiğine inanıyorum. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve İş- Kur Müdürlüğümüzün de desteği ile hediyelik eşya üretimine girdik. Şimdilik Ağlasun İlçe Merkezimiz ile Yeşilova İlçemiz ile İl merkezimiz de faaliyetler göstermeye başladık.

Bunlar ilk adımlardır. Cesaretlendirerek güçlenerek bu adımların artacağını düşünüyoruz. Ve bu çabaların devamının geleceğini düşünüyoruz. Çünkü ilimizde bu alanda çok büyük boşluk var. Burdur’u temsil edecek kültürel eşyalarımız var ama çarşı ve pazara çıktığımızda misafir olarak ilimize gelen insanlara elimizi attığımız zaman verecek hediyelik eşya konusunda ise yetersiz olduğumuzun farkındayız. Bu girişimin hepimizi cesaretlendirmesini diliyorum.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.