BURDUR TARİHİ DOKUSUYLA YENİDEN CANLANIYOR

KÜLTÜR 28.02.2018 - 09:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4513+ kez okundu.
 

BURDUR TARİHİ DOKUSUYLA YENİDEN CANLANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Burdur’un tarihi dokusunun yeniden canlandırılması için yeni projeler üretiyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un talimatıyla, Burdur İl ve İlçe sınırların da yer alan antik kentlerde kazı ve restorasyon çalışmaları hızlandırılacak. Asırlardır savaşlar ve meydana gelen depremlere direnerek belli bir kısmı ayakta kalmış yada kazı çalışmalarıyla gün ışığıyla buluşturulan Sagallassos ve Kibyra antik kentlerindeki restorasyon ve kazı çalışmalarının yanında çevre düzenlemeleri de yapılıyor. Bununla birlikte antik kentlere ulaşımının kolaylaştırılmasına yönelik projeler hayata geçiriliyor. Bakanlık 2005 yılından bu yana kent merkezinde de geleneksel mimariyle inşa edilmiş binalarla tescilli yapılarda röleve ve restorasyon çalışmaları yaptı 2005. İle 2009 yılları arasında kent merkezindeki 47 tescilli yapı ilk inşa edildiği günkü gibi görüntüsüne kavuşturuldu.   Burdur 2018 yılında ise “Tarihi Kent Merkezi ve Dokularının İhyası” adını verdiği bu proje ile ağaç işçiliğinin en güzel örneklerini barındıran,Ulu Cami ve uzun yıllardır ise kent merkezinde tanıklık eden Saat kulesi gibi Burdur’un simge yapılarının çevresin de çeşme, konut ve dükkanları da restorasyon kapsamına aldı.             
Kültür ve Turizm Bakanlığı Burdur’un tarihi dokusunun yeniden canlandırılması için yeni projeler üretiyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un talimatıyla, Burdur İl ve İlçe sınırların da yer alan antik kentlerde kazı ve restorasyon çalışmaları hızlandırılacak. Asırlardır savaşlar ve meydana gelen depremlere direnerek belli bir kısmı ayakta kalmış yada kazı çalışmalarıyla gün ışığıyla buluşturulan Sagallassos ve Kibyra antik kentlerindeki restorasyon ve kazı çalışmalarının yanında çevre düzenlemeleri de yapılıyor.

Bununla birlikte antik kentlere ulaşımının kolaylaştırılmasına yönelik projeler hayata geçiriliyor. Bakanlık 2005 yılından bu yana kent merkezinde de geleneksel mimariyle inşa edilmiş binalarla tescilli yapılarda röleve ve restorasyon çalışmaları yaptı 2005. İle 2009 yılları arasında kent merkezindeki 47 tescilli yapı ilk inşa edildiği günkü gibi görüntüsüne kavuşturuldu.

  Burdur 2018 yılında ise “Tarihi Kent Merkezi ve Dokularının İhyası” adını verdiği bu proje ile ağaç işçiliğinin en güzel örneklerini barındıran,Ulu Cami ve uzun yıllardır ise kent merkezinde tanıklık eden Saat kulesi gibi Burdur’un simge yapılarının çevresin de çeşme, konut ve dükkanları da restorasyon kapsamına aldı.

            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.