BURDUR TEKE YÖRESİ HAYVANCILIK “FUARINA” REKOR KATILIM

EKONOMİ 01.05.2019 - 11:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4120+ kez okundu.
 

BURDUR TEKE YÖRESİ HAYVANCILIK “FUARINA” REKOR KATILIM

Burdur’da 200 markanın katılımıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı, şehre damga vurdu.
BURDUR FUARINA REKOR ZİYARETÇİ KATILIDI   GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 90 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Fuarın olumsuz tarafını değerlendiren yetkililer çok az sayıda Burdur’dan sektör temsilcisinin katılması burukluk yarattığını söylediler. Aslında fuarların dış ticarete açılan kapı olarak görülmesinin doğrusu olacağını belirten yetkili kurumlar mutlaka Burdur’ dan da önümüzdeki yıllarda katılım olacağını umduklarını söyleyerek fuarın giderek önem kazandığını dile getirdiler Ziyaretçiler yeni teknoloji ürünü makineleri incelerken, alıcılar da fuara özel indirimlerden yararlanma fırsatı buldu. Gün içerisinde düzenlenen seminerler ile üreticileri bilgilendirilirken, küçük ve büyükbaş hayvancılığın önemi açısından yarışmalar da fuara renk kattı. Bazı üreticiler il dışından ilginin artırılması için yarışmaları ve yarışmalardaki ödüllerin artırılması bölgesel açıdan önemli hale geleceğini söylediler. YENİ BİR İVME KAZANACAĞIZ Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, fuar sayesinde tarım ve hayvancılık sektörünün, yeni teknolojiyi yakından takip edilebildiğini belirterek, Burdur’un bu fuar ile yeni bir ivme kazanacağını söyledi. Teke Yöresi’nin yıllardır değişmeyen özelliklerini yansıtan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın sosyo-ekonomik birçok fırsat barındırdığını belirten Keyik “Bu fuar sayesinde üretici ve satıcılar bir araya gelip fikir alışverişi yapıyor, katılımcı firmalar da geniş bir alıcı profiline ulaşıyorlar. Böylece son dönemdeki ekonomideki durgunluk bile üreticilerimizi korkutamıyor” dedi. STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR Keyik, Burdur’ın tarım ve hayvancılıkta iddialı bir şehir olduğunu hatırlatarak “Üreticilerimiz yıllardır yılmadan çalışarak hem iç ticaret hem de dış ticarette yüz akımız oldu. Tarımsal ürün çeşitliliği açısından Burdur’un ilk sıralarda yer aldığını da düşünürsek, şehrimiz bu fuarı sonuna kadar hak ediyor” dedi. Burdur Fuarı’nın hem ülke hem de bölge için stratejik önem taşıdığını vurgulayan Keyik “Uluslararası niteliği olan bu fuarımız profesyonel ziyaretçi profiliyle, iyi iş bağlantılarının kurulması için bir köprü oluşturuyor. Biz de bu sayede firmalarımızın ihracat imkanlarının ve rekabet güçlerinin daha da artacağına inanıyoruz. Bu tarım fuarı, üreticilere, tüketicilere ve tüm ülkeye fayda sağlayacak” diye konuştu.  
Burdur’da 200 markanın katılımıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı, şehre damga vurdu.

BURDUR FUARINA REKOR ZİYARETÇİ KATILIDI  

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 90 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Fuarın olumsuz tarafını değerlendiren yetkililer çok az sayıda Burdur’dan sektör temsilcisinin katılması burukluk yarattığını söylediler. Aslında fuarların dış ticarete açılan kapı olarak görülmesinin doğrusu olacağını belirten yetkili kurumlar mutlaka Burdur’ dan da önümüzdeki yıllarda katılım olacağını umduklarını söyleyerek fuarın giderek önem kazandığını dile getirdiler

Ziyaretçiler yeni teknoloji ürünü makineleri incelerken, alıcılar da fuara özel indirimlerden yararlanma fırsatı buldu. Gün içerisinde düzenlenen seminerler ile üreticileri bilgilendirilirken, küçük ve büyükbaş hayvancılığın önemi açısından yarışmalar da fuara renk kattı. Bazı üreticiler il dışından ilginin artırılması için yarışmaları ve yarışmalardaki ödüllerin artırılması bölgesel açıdan önemli hale geleceğini söylediler.

YENİ BİR İVME KAZANACAĞIZ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, fuar sayesinde tarım ve hayvancılık sektörünün, yeni teknolojiyi yakından takip edilebildiğini belirterek, Burdur’un bu fuar ile yeni bir ivme kazanacağını söyledi. Teke Yöresi’nin yıllardır değişmeyen özelliklerini yansıtan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın sosyo-ekonomik birçok fırsat barındırdığını belirten Keyik “Bu fuar sayesinde üretici ve satıcılar bir araya gelip fikir alışverişi yapıyor, katılımcı firmalar da geniş bir alıcı profiline ulaşıyorlar. Böylece son dönemdeki ekonomideki durgunluk bile üreticilerimizi korkutamıyor” dedi.

STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Keyik, Burdur’ın tarım ve hayvancılıkta iddialı bir şehir olduğunu hatırlatarak “Üreticilerimiz yıllardır yılmadan çalışarak hem iç ticaret hem de dış ticarette yüz akımız oldu. Tarımsal ürün çeşitliliği açısından Burdur’un ilk sıralarda yer aldığını da düşünürsek, şehrimiz bu fuarı sonuna kadar hak ediyor” dedi. Burdur Fuarı’nın hem ülke hem de bölge için stratejik önem taşıdığını vurgulayan Keyik “Uluslararası niteliği olan bu fuarımız profesyonel ziyaretçi profiliyle, iyi iş bağlantılarının kurulması için bir köprü oluşturuyor. Biz de bu sayede firmalarımızın ihracat imkanlarının ve rekabet güçlerinin daha da artacağına inanıyoruz. Bu tarım fuarı, üreticilere, tüketicilere ve tüm ülkeye fayda sağlayacak” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.