BURDUR’U İKİ BAKAN BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

GÜNDEM 02.12.2018 - 17:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3103+ kez okundu.
 

BURDUR’U İKİ BAKAN BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

Burdur’u haftanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Birlikte ziyaret ettiler
Burdur’ a Birlikte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Burdur valiliğini ziyaret ettiler. Karşılamanın ardından vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ettiler. Basın mensuplarının alınmadığı ziyaret konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Daha sonra istiklal yerleşkesine geçen her iki Bakan, “İstiklal Yerleşkesi” içinde bulunan “Teknokent” binasının açılışını gerçekleştirdiler. KYK öğrencileri bakanların önünü çay ikramı yazılı bir pankart ile kestiler. KYK yurduna giren bakanlar burada öğrenciler ile kısa süreli sohbetin ardından bina içinde bir öğrenci ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile masa tenisi oynadı. “İstiklal Yerleşkesi” içinde ikinci açılış ise Prof.Dr. İlhan Varank’ın adının verildiği Kütüphane açılışı oldu, açılışı yapan Bakanlar ve davetliler hep birlikte içeri girerek açılışın ikinci bölümünü tamamladılar.     AĞABEYİ PROF DR. İLHAN VARANK’IN ADININ VERİLDİĞİ AÇILIŞTA DUYGULU ANLAR YAŞADI Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Kardeşi Prof.Dr. İlhan Varank’ın adının verildiği Kütüphane açılışında duygulu anlar yaşadı. konuşmasını yarıda keserek kürsüden indi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) kurulan ve 15 Temmuz şehidi Prof.Dr. İlhan Varank’ın adı verilen kütüphane açılışında ağabeyinin adını zikredince gözyaşlarına boğulan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasını yarıda keserek kürsüden indi. Bakan Varank’ın duygu dolu anlarına davetliler ise alkışlarıyla eşlik ettiler.    MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’ndeki Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank şunları söyledi: “Burdur, tarihiyle müsemma, bir ilim ve irfan şehri. Piri Baba, Divan Baba, Hecin Dede, Hacı Rahmi Sultan, Hafız Osman Nuri Efendi gibi nice büyük isimler, sadece bu şehrin değil, tüm Anadolu’nun mayasını yoğurdu. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Burdur’u temsilen ilk meclisimizde mebusluk yaptı. Burdur, ilmin, irfanın ve milli mücadelenin bir şehridir. Bu şehrin şanına, tarihine, ilim geleneğine yakışır bir şekilde, uzun yıllar hasretle beklenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 2006 yılında Burdur’a kazandırdık. Maşallah, üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyüyor. Şimdi de üniversitemize ve Burdur’umuza yakışır şekilde çok güzel bir kütüphaneyi açıyoruz. Merhum ağabeyim İlhan Varank isminin bu esere verilmesi beni oldukça duygulandırdı” dedi. 
Burdur’u haftanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Birlikte ziyaret ettiler

Burdur’ a Birlikte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Burdur valiliğini ziyaret ettiler. Karşılamanın ardından vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ettiler. Basın mensuplarının alınmadığı ziyaret konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Daha sonra istiklal yerleşkesine geçen her iki Bakan, “İstiklal Yerleşkesi” içinde bulunan “Teknokent” binasının açılışını gerçekleştirdiler. KYK öğrencileri bakanların önünü çay ikramı yazılı bir pankart ile kestiler. KYK yurduna giren bakanlar burada öğrenciler ile kısa süreli sohbetin ardından bina içinde bir öğrenci ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile masa tenisi oynadı. “İstiklal Yerleşkesi” içinde ikinci açılış ise Prof.Dr. İlhan Varank’ın adının verildiği Kütüphane açılışı oldu, açılışı yapan Bakanlar ve davetliler hep birlikte içeri girerek açılışın ikinci bölümünü tamamladılar.  

 

AĞABEYİ PROF DR. İLHAN VARANK’IN ADININ VERİLDİĞİ AÇILIŞTA DUYGULU ANLAR YAŞADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;. Kardeşi Prof.Dr. İlhan Varank’ın adının verildiği Kütüphane açılışında
duygulu anlar yaşadı. konuşmasını yarıda keserek kürsüden indi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) kurulan ve 15 Temmuz şehidi Prof.Dr. İlhan Varank’ın adı verilen kütüphane açılışında ağabeyinin adını zikredince gözyaşlarına boğulan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasını yarıda keserek kürsüden indi. Bakan Varank’ın duygu dolu anlarına davetliler ise alkışlarıyla eşlik ettiler. 
 

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’ndeki Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank şunları söyledi: “Burdur, tarihiyle müsemma, bir ilim ve irfan şehri. Piri Baba, Divan Baba, Hecin Dede, Hacı Rahmi Sultan, Hafız Osman Nuri Efendi gibi nice büyük isimler, sadece bu şehrin değil, tüm Anadolu’nun mayasını yoğurdu. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Burdur’u temsilen ilk meclisimizde mebusluk yaptı. Burdur, ilmin, irfanın ve milli mücadelenin bir şehridir. Bu şehrin şanına, tarihine, ilim geleneğine yakışır bir şekilde, uzun yıllar hasretle beklenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 2006 yılında Burdur’a kazandırdık. Maşallah, üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyüyor. Şimdi de üniversitemize ve Burdur’umuza yakışır şekilde çok güzel bir kütüphaneyi açıyoruz. Merhum ağabeyim İlhan Varank isminin bu esere verilmesi beni oldukça duygulandırdı” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.