BURDUR’UN ÇÖZÜLDÜ DENİLEN SU KAYNAKLARI BOŞA ÇIKMIŞTIR

GÜNDEM 15.10.2021 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2412+ kez okundu.
 

BURDUR’UN ÇÖZÜLDÜ DENİLEN SU KAYNAKLARI BOŞA ÇIKMIŞTIR

Burdur Belediyesine 2053 yılına kadar kısa vadede su sorunu yaşanmayacağı öngörüsüyle teslim edilen su kuyularının birçoğu boşa çıkmıştır
Küresel iklim krizine bağlı olarak bölgemizde aşırı kuraklığın görülmesi ve 2021 yılı içerisinde yağış yetersizliğinin olması buna bağlı olarak içme suyu havzamızda yapılan sulu tarımın artması nedeniyle yeraltı sularında önemli oranda çekilme yaşanmıştır. Şu anda Gökpınar Mevkii ve İnsuyu Mevkiinde İçme Suyu sondajlarımızda su seviyesinin öngörülenin çok altında olması nedeniyle, 2018-2019 yılında DSİ tarafından Burdur Belediyesine 2053 yılına kadar kısa vadede su sorunu yaşanmayacağı öngörüsüyle teslim edilen su kuyularının birçoğu boşa çıkmıştır. 2020 yılı Kasım ayından itibaren bölgemizde su seviyelerinin düşmesi nedeniyle Burdur Belediyesi olarak sondajlar yenilenerek İçme Suyu ihtiyacı karşılanmaya çalışılmıştır. Üniversitemizin açılması ve yaklaşık 20 bin üzerinde öğrencimizin şehrimize gelmesi ile birlikte anlık su tüketimi ihtiyacımız artmış ve zaman zaman içme suyunun üretilme kapasite ile tüketilen arasında fark oluşmaya başlamıştır. Bu nedenle son 1 hafta içerisinde akşam saatlerinde yaptığımız su azaltmanın temel amacı depolarımızı dolu tutabilme çabasıdır. Ancak bugün Gökpınar mevkiinde yaşanılan elektrik kesintisi ve kesintiye bağlı olarak yanan dalgıçlarımızın yenilenme çalışması nedeniyle gün içerisinde suyu belli noktalara maalesef ulaştıramadık. Akşam saatlerinde İçme Suyumuzda depoların kısmen doldurulmaya çalışılması ile birlikte içme suyumuzu Burdur halkımıza ulaştırmaya başladık. İlbank AŞ ile yapılan görüşmeler neticesinde Senir İçme Suyunun Burdur’a kazandırılması ile ilgili proje ihale aşamasına gelmiştir. Gelişmelerle ilgili bilgi halkımıza verilecektir. Anlayışınız için Teşekkür Ediyoruz.  
Burdur Belediyesine 2053 yılına kadar kısa vadede su sorunu yaşanmayacağı öngörüsüyle teslim edilen su kuyularının birçoğu boşa çıkmıştır

Küresel iklim krizine bağlı olarak bölgemizde aşırı kuraklığın görülmesi ve 2021 yılı içerisinde yağış yetersizliğinin olması buna bağlı olarak içme suyu havzamızda yapılan sulu tarımın artması nedeniyle yeraltı sularında önemli oranda çekilme yaşanmıştır.

Şu anda Gökpınar Mevkii ve İnsuyu Mevkiinde İçme Suyu sondajlarımızda su seviyesinin öngörülenin çok altında olması nedeniyle, 2018-2019 yılında DSİ tarafından Burdur Belediyesine 2053 yılına kadar kısa vadede su sorunu yaşanmayacağı öngörüsüyle teslim edilen su kuyularının birçoğu boşa çıkmıştır.

2020 yılı Kasım ayından itibaren bölgemizde su seviyelerinin düşmesi nedeniyle Burdur Belediyesi olarak sondajlar yenilenerek İçme Suyu ihtiyacı karşılanmaya çalışılmıştır.

Üniversitemizin açılması ve yaklaşık 20 bin üzerinde öğrencimizin şehrimize gelmesi ile birlikte anlık su tüketimi ihtiyacımız artmış ve zaman zaman içme suyunun üretilme kapasite ile tüketilen arasında fark oluşmaya başlamıştır.

Bu nedenle son 1 hafta içerisinde akşam saatlerinde yaptığımız su azaltmanın temel amacı depolarımızı dolu tutabilme çabasıdır.

Ancak bugün Gökpınar mevkiinde yaşanılan elektrik kesintisi ve kesintiye bağlı olarak yanan dalgıçlarımızın yenilenme çalışması nedeniyle gün içerisinde suyu belli noktalara maalesef ulaştıramadık.

Akşam saatlerinde İçme Suyumuzda depoların kısmen doldurulmaya çalışılması ile birlikte içme suyumuzu Burdur halkımıza ulaştırmaya başladık.

İlbank AŞ ile yapılan görüşmeler neticesinde Senir İçme Suyunun Burdur’a kazandırılması ile ilgili proje ihale aşamasına gelmiştir. Gelişmelerle ilgili bilgi halkımıza verilecektir. Anlayışınız için Teşekkür Ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.