BURDURLU HACILAR KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

YAŞAM 20.07.2019 - 00:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3563+ kez okundu.
 

BURDURLU HACILAR KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

İl Müftülüğü tarafından Pazar Camii’nde düzenlenen uğurlama programına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, İl Müftü Vekili Yüksel Güzel, hacı adayları ve yakınları katıldı.
Programın başında Vali Hasan Şıldak bir konuşma yaptı. İl Müftü Vekili Güzel’in yaptığı dua sonrası Valimiz, otobüse binen Hacı adaylarını  giderek uğurladı.Vali Hasan Şıldak, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada; “Bugün başlayan mübarek yolculuk, kutlu yolculuk 24 Ağustos’ta neticelenecek ve siz hacı adaylarımızda sağlık içinde hac vazifenizi tamamlayarak hayırlısıyla ülkenize döneceksiniz. Bugün il merkezinden 4, Yeşilova ve Gölhisar İlçelerimizden de 1’er olmak üzere 239 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Kafile başkanımızla birlikte, 9 din görevlimiz kendilerine rehberlik edecek. Yolculuğunuz hayırlı olsun.  Hac vazifesi dinimizce hali vakti müsait olan, şartları uygun olan bütün Müslümanlara farzdır. Bu farzı siz ifa etmiş olacaksınız. İnanıyoruz ki orada Ülkemizi de Türk insanını da en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bizler çok önemli bir medeniyetin mensuplarıyız. Hep şu söylenir. Mekke’de, Medine’de Türklerin, Türk Vatandaşların gösterdiği örnek davranışlar, temizlikleri, düzenleri, tertipleri, kafile düzenine uyması noktasında hep örnek gösterilmiştir. Bu defada öyle olacağını biliyoruz.  Sizlere sağlık içinde bu ibadetinizi en iyi şartlarda gerçekleştirebilmeniz için ve tabi ki Diyanet İşleri Başkanlığımız orada bütün tedbirleri alıyor. En iyi şekilde sizlerin uygun koşullarda bunu gerçekleştirebilmeniz adına bunu her yıl yapıyor. Bu yılda öyle olacaktır. Bizlere de duanızı eksik etmeyin. İlimize, bizlere, Ülkemize orada dualarınızı yapın lütfen. Peygamber Efendimize bizim muhabbetlerimizi, hürmetlerimizi ve selamlarımızı iletin. Hepinize tekrar hayırlı yolculuklar diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum” dedi.      
İl Müftülüğü tarafından Pazar Camii’nde düzenlenen uğurlama programına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, İl Müftü Vekili Yüksel Güzel, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Programın başında Vali Hasan Şıldak bir konuşma yaptı. İl Müftü Vekili Güzel’in yaptığı dua sonrası Valimiz, otobüse binen Hacı adaylarını  giderek uğurladı.Vali Hasan Şıldak, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada; “Bugün başlayan mübarek yolculuk, kutlu yolculuk 24 Ağustos’ta neticelenecek ve siz hacı adaylarımızda sağlık içinde hac vazifenizi tamamlayarak hayırlısıyla ülkenize döneceksiniz. Bugün il merkezinden 4, Yeşilova ve Gölhisar İlçelerimizden de 1’er olmak üzere 239 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Kafile başkanımızla birlikte, 9 din görevlimiz kendilerine rehberlik edecek. Yolculuğunuz hayırlı olsun. 


Hac vazifesi dinimizce hali vakti müsait olan, şartları uygun olan bütün Müslümanlara farzdır. Bu farzı siz ifa etmiş olacaksınız. İnanıyoruz ki orada Ülkemizi de Türk insanını da en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bizler çok önemli bir medeniyetin mensuplarıyız. Hep şu söylenir. Mekke’de, Medine’de Türklerin, Türk Vatandaşların gösterdiği örnek davranışlar, temizlikleri, düzenleri, tertipleri, kafile düzenine uyması noktasında hep örnek gösterilmiştir. Bu defada öyle olacağını biliyoruz. 


Sizlere sağlık içinde bu ibadetinizi en iyi şartlarda gerçekleştirebilmeniz için ve tabi ki Diyanet İşleri Başkanlığımız orada bütün tedbirleri alıyor. En iyi şekilde sizlerin uygun koşullarda bunu gerçekleştirebilmeniz adına bunu her yıl yapıyor. Bu yılda öyle olacaktır. Bizlere de duanızı eksik etmeyin. İlimize, bizlere, Ülkemize orada dualarınızı yapın lütfen. Peygamber Efendimize bizim muhabbetlerimizi, hürmetlerimizi ve selamlarımızı iletin. Hepinize tekrar hayırlı yolculuklar diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum” dedi.


 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.