. BUTSO’DA YURT VE APART SORUNU MASAYA YATIRILDI

EKONOMİ 19.11.2022 - 00:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2304+ kez okundu.
 

. BUTSO’DA YURT VE APART SORUNU MASAYA YATIRILDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in organizasyonuyla apart işletmecileri, esnaflar ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yönetimi bir araya geldi
BUTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konunun tarafları beklenti ve taleplerini birinci ağızdan ilettiler. Toplantıda her iki taraf da BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’e konu hakkında gösterdiği hassasiyet için teşekkür ettiler. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp; sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinin, Burdur ve Bucak’tan toplantıya katılan esnafların, apart sahiplerinin,  işletmecilerin sorularını yanıtladı, talepleri hakkında cevaplar verdi ve notlarını aldılar. TALEP VE ÖNERİLER GÖRÜŞÜLDÜ Toplantıda; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin merkez ve ilçelerdeki öğrenci sayısı, KYK’larda kalan öğrenci sayısı, MAKÜ’de son yıllarda açılan yeni bölümler, ilçelerde değişiklikler yapılmasıyla eğitim- öğretimin devam etmesi, akademisyen sayısı, öğrenci ailelerinin ekonomik durumları, öğrencilerinin kent merkezindeki işletmeleri tercih etmemeleri, öğrencileri kent merkezine çekecek kampanyaların yapılması, çoğu apart ve pansiyonların doluluk oranları, KYK’ların yapım mevzuatı ile MAKÜ Yönetimin bağlantısının olmaması, kafeterya tarzı işletmelerin ekonomik anlamda üniversitelilerden yeteri kadar ciro yapmamaları, yol ekonomisi, yurtlara son giriş saatlerinin erken olması, kampüs üniversitesinin şehir üniversitesinden farkları,  öğrencilerin haftada kaç gün ders yaptıkları, uygulamalı eğitimler, kampüs- şehir uzaklığı, halk otobüsü tarife ve saatleri, kampüs içerisindeki sosyal donatılar, cezaevinin ilerleyen tarihte taşınmasından sonraki mevcut yerinin değerlendirilmesi süreci ve de diğer bazı ekonomik ve akademik konular görüşüldü.   Toplantıda BUTSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker’in yanı sıra BUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular.     
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in organizasyonuyla apart işletmecileri, esnaflar ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yönetimi bir araya geldi

BUTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konunun tarafları beklenti ve taleplerini birinci ağızdan ilettiler. Toplantıda her iki taraf da BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’e konu hakkında gösterdiği hassasiyet için teşekkür ettiler.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp; sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinin, Burdur ve Bucak’tan toplantıya katılan esnafların, apart sahiplerinin,  işletmecilerin sorularını yanıtladı, talepleri hakkında cevaplar verdi ve notlarını aldılar.

TALEP VE ÖNERİLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin merkez ve ilçelerdeki öğrenci sayısı, KYK’larda kalan öğrenci sayısı, MAKÜ’de son yıllarda açılan yeni bölümler, ilçelerde değişiklikler yapılmasıyla eğitim- öğretimin devam etmesi, akademisyen sayısı, öğrenci ailelerinin ekonomik durumları, öğrencilerinin kent merkezindeki işletmeleri tercih etmemeleri, öğrencileri kent merkezine çekecek kampanyaların yapılması, çoğu apart ve pansiyonların doluluk oranları, KYK’ların yapım mevzuatı ile MAKÜ Yönetimin bağlantısının olmaması, kafeterya tarzı işletmelerin ekonomik anlamda üniversitelilerden yeteri kadar ciro yapmamaları, yol ekonomisi, yurtlara son giriş saatlerinin erken olması, kampüs üniversitesinin şehir üniversitesinden farkları,  öğrencilerin haftada kaç gün ders yaptıkları, uygulamalı eğitimler, kampüs- şehir uzaklığı, halk otobüsü tarife ve saatleri, kampüs içerisindeki sosyal donatılar, cezaevinin ilerleyen tarihte taşınmasından sonraki mevcut yerinin değerlendirilmesi süreci ve de diğer bazı ekonomik ve akademik konular görüşüldü.  

Toplantıda BUTSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker’in yanı sıra BUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.