ÇANAKKALE SAVAŞININ 104 YILINDA KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETTİK

GÜNDEM 18.03.2019 - 18:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4658+ kez okundu.
 

ÇANAKKALE SAVAŞININ 104 YILINDA KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETTİK

Burdur da şehir mezarlığında bulunan şehitlikte Çanakkale savaşının 104’üncü yılında “Çanakkale geçilmez” diyerek savunan kahraman şehitlerimizi bir kez daha yad ettik.
Burdur da Şehitlikte düzenlenen tören, şehitlik anıtına çelenklerin konulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sırasında bir manga asker “Şehitler için” saygı atışında bulundu. Törenin ikinci bölümünde Burdur valisi ve Protokol üyeleri birlikte Şehitlik anı defterinin imzalanması törenine katıldılar. Vali Hasan Şıldak şehitlik anı defterini imzaladı. Arkasından şehitlikte bulunan mezarlar toplu olarak ziyaret edildi. Kur-an tilavetinin okunması ve duaların ardından tören sone erdi         BURDUR VALİSİ ŞEHİTLİK ANI DEFTERİNİ İMZALADI Vali Hasan Şıldak, Türkler 1071 yılında Malazgirt Savaşı ile bu toprakları yurt edindiğinden itibaren düşmanlarımız bu şanlı milleti yok etmek için her türlü entrikayı ve hainliği denemiştir. Ancak milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan milletimiz hiçbir zaman esareti kabul etmeyip kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale savaşı tarihler boyunca verilen mücadelede en şanlı ve en büyük kahramanlık destanlarından biridir.   ÇANAKKALE BOĞAZINI GEÇİLMEZ KILAN TÜRK ASKERİNİN ÜSTÜN İRADESİDİR.                          Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı; Tank Yüzbaşı Mesut Güneri, Türk Silahlı Kuvvetleri adına okudu; Yüzbaşı Güneri; Tüm yokluk ve yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatları şahadeti ve gaziliği göze alarak canı pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin ve cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale savaşı vatanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.
Burdur da şehir mezarlığında bulunan şehitlikte Çanakkale savaşının 104’üncü yılında “Çanakkale geçilmez” diyerek savunan kahraman şehitlerimizi bir kez daha yad ettik.

Burdur da Şehitlikte düzenlenen tören, şehitlik anıtına çelenklerin konulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sırasında bir manga asker “Şehitler için” saygı atışında bulundu. Törenin ikinci bölümünde Burdur valisi ve Protokol üyeleri birlikte Şehitlik anı defterinin imzalanması törenine katıldılar. Vali Hasan Şıldak şehitlik anı defterini imzaladı. Arkasından şehitlikte bulunan mezarlar toplu olarak ziyaret edildi. Kur-an tilavetinin okunması ve duaların ardından tören sone erdi

        BURDUR VALİSİ ŞEHİTLİK ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Vali Hasan Şıldak, Türkler 1071 yılında Malazgirt Savaşı ile bu toprakları yurt edindiğinden itibaren düşmanlarımız bu şanlı milleti yok etmek için her türlü entrikayı ve hainliği denemiştir. Ancak milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan milletimiz hiçbir zaman esareti kabul etmeyip kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale savaşı tarihler boyunca verilen mücadelede en şanlı ve en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

  ÇANAKKALE BOĞAZINI GEÇİLMEZ KILAN TÜRK ASKERİNİN ÜSTÜN İRADESİDİR.                         

Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı; Tank Yüzbaşı Mesut Güneri, Türk Silahlı Kuvvetleri adına okudu; Yüzbaşı Güneri; Tüm yokluk ve yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatları şahadeti ve gaziliği göze alarak canı pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin ve cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale savaşı vatanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.