CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER MISIR ÜRÜNÜ ZARARI AÇIKLAMASI

DİĞER 27.05.2020 - 11:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3390+ kez okundu.
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER MISIR ÜRÜNÜ ZARARI AÇIKLAMASI

Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve üreticilerin zarar ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı yazılı açıklamada; “Geçen hafta sonu havaların aniden soğuması nedeniyle Burdur’da yetişen mısır fidelerinde zirai don hasarı oluşmuş ve çiftçilerimizin tarlalarına ciddi zararlar vermiştir. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması elzem hale gelmiştir. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekirse Burdur’da bulunan mısır üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan kredi borçlarının en az 1 yıl süre ile ertelenmesi yerinde bir davranış olacaktır. Zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin büyük bir kısmı doğal afetlere karşı korunmasızdır. Üretim yapan her çiftçimizin bütün ürünleri doğal afet sigortası devlet tarafından üstlenilmeli ve bu sigortanın primleri devlet tarafından ödenmelidir. Bu vesile ile zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve konunun takipçisi olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum…  
Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve üreticilerin zarar ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı yazılı açıklamada; “Geçen hafta sonu havaların aniden soğuması nedeniyle Burdur’da yetişen mısır fidelerinde zirai don hasarı oluşmuş ve çiftçilerimizin tarlalarına ciddi zararlar vermiştir. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması elzem hale gelmiştir.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekirse Burdur’da bulunan mısır üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan kredi borçlarının en az 1 yıl süre ile ertelenmesi yerinde bir davranış olacaktır. Zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin büyük bir kısmı doğal afetlere karşı korunmasızdır. Üretim yapan her çiftçimizin bütün ürünleri doğal afet sigortası devlet tarafından üstlenilmeli ve bu sigortanın primleri devlet tarafından ödenmelidir.

Bu vesile ile zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve konunun takipçisi olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.