CHP’Lİ ZEYBEK: “KIRCAMİ HALKININ ÇOCUKLARI VE TORUNLARINA MİRAS KALAN TEK ŞEY; “İMAR SORUNU

SİYASET 09.02.2022 - 17:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3930+ kez okundu.
 

CHP’Lİ ZEYBEK: “KIRCAMİ HALKININ ÇOCUKLARI VE TORUNLARINA MİRAS KALAN TEK ŞEY; “İMAR SORUNU

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan 100 bin ölçekli çevre düzeni imar planının hangi aşama olduğunu ve Kırcami İmar sorununu meclis gündemine taşıdı
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına inceleme ve onay için gönderilen Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan 100 bin ölçekli çevre düzeni imar planının hangi aşama olduğunu ve Kırcami İmar sorununa etkilerini verdiği soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.   CHP’li Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum tarafından cevaplanması istemiyle verdiği önergede 100 bin ölçekli imar planının incelemesinin neden bitmediği, inceleme sürecinin bilerek uzatıldığı iddialarına önergede yer verdi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “AKP’NİN KENDİNE MUHTAÇ ETME POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR” “2 Mart 2019 Kırcami tapu dağıtım töreni üzerinden 3 yıla yakın zaman geçti, o gün yerelde iktidar sahibi olan AKP, seçimleri kaybettiği gün verdiği sözleri unuttu, sözleri yerine getirmek isteyenleri de engellemeye başladı. Bu kendine muhtaç etme politikası artık iflas etmiştir, Kırcami imar sorunu uzayan yargı süreci, bakanlıkta onaylanması geciktirilen imar planları ve siyasi baskılarınızdan daha büyüktür. Kırcami halkı kırk yıldır çözüme yakın, ama bir gizli el çözmemek için sürekli ortalarda. Kırcami halkının kaybedecek vakti yoktur, Nineler, dedeler çocuklarına çözülmemiş imar sorunu mirası bırakmıştı artık çözülmemiş bu sorun torunlarına miras kaldı. Kırcami nesilleri kapsayan sorunun çözümünü bekliyor.  CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, her fırsatta Kırcami çözümü için kararlılıkla mesai harcıyorlar, kentin sorunlarını çözmek için emek harcayan yerel yönetimlere, ilgili bakanlıkların da artık daha hızlı ve etkin idari kolaylıklar sağlaması şarttır. Halka hizmet edenlerin önüne bürokrasi ile çıkmak, kimseye fayda sağlamaz.”    
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan 100 bin ölçekli çevre düzeni imar planının hangi aşama olduğunu ve Kırcami İmar sorununu meclis gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına inceleme ve onay için gönderilen Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan 100 bin ölçekli çevre düzeni imar planının hangi aşama olduğunu ve Kırcami İmar sorununa etkilerini verdiği soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.

 
CHP’li Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum tarafından cevaplanması istemiyle verdiği önergede 100 bin ölçekli imar planının incelemesinin neden bitmediği, inceleme sürecinin bilerek uzatıldığı iddialarına önergede yer verdi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;


“AKP’NİN KENDİNE MUHTAÇ ETME POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR”
“2 Mart 2019 Kırcami tapu dağıtım töreni üzerinden 3 yıla yakın zaman geçti, o gün yerelde iktidar sahibi olan AKP, seçimleri kaybettiği gün verdiği sözleri unuttu, sözleri yerine getirmek isteyenleri de engellemeye başladı. Bu kendine muhtaç etme politikası artık iflas etmiştir, Kırcami imar sorunu uzayan yargı süreci, bakanlıkta onaylanması geciktirilen imar planları ve siyasi baskılarınızdan daha büyüktür. Kırcami halkı kırk yıldır çözüme yakın, ama bir gizli el çözmemek için sürekli ortalarda. Kırcami halkının kaybedecek vakti yoktur, Nineler, dedeler çocuklarına çözülmemiş imar sorunu mirası bırakmıştı artık çözülmemiş bu sorun torunlarına miras kaldı. Kırcami nesilleri kapsayan sorunun çözümünü bekliyor.  CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, her fırsatta Kırcami çözümü için kararlılıkla mesai harcıyorlar, kentin sorunlarını çözmek için emek harcayan yerel yönetimlere, ilgili bakanlıkların da artık daha hızlı ve etkin idari kolaylıklar sağlaması şarttır. Halka hizmet edenlerin önüne bürokrasi ile çıkmak, kimseye fayda sağlamaz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.