ÇİFTÇİYE KUR VE ENFLASYON KORUMALI MODEL

EKONOMİ 07.03.2022 - 18:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4370+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİYE KUR VE ENFLASYON KORUMALI MODEL

Çiftçinin alım gücünün korunması için pancar alım fiyatın posa ve kota katkı payları hariç en az 420 x 2,33 = 980 TL/ton olmalıdır.
-Ayrıca ürün değerinin tamamının ödendiği döneme kadar girdi kalemlerindeki maliyet farkları, çiftçi hak ediş payı ilave desteği olarak verilmelidir. Çiftçinin de enflasyon ve kur korumalı garantisi olmalıdır. -Gelecek Partisi iktidarında alım fiyatları çiftçinin üretim maliyetindeki artış farkından yüksek olacaktır. Yıllık maliyet artışının en az 50 fazlası üretim sürekliliğini koruma ve çiftçinin refah düzeyini geliştirme desteği şeklinde verilecektir. Devlet, kanun gereği (5488 sayılı Tarım Kanunu) vermesi gereken desteği (Milli Gelir’in 1’i) vermekten kaçınmayacak ve çiftçinin hazineden alacağı ilave destekleme miktarı 8 Milyar USD tutarını bulacaktır. -Gelecek Partisi iktidarında bu miktar eksiksiz, hatta fazlasıyla verilecektir. Kaynak sorunu olduğu kanaatinde değiliz. Gözü ve karnı doymaz müteahhitlere peşkeş çekilen para, üretimi destekleme alanına kaydırılsa, sorun çözülür.
Çiftçinin alım gücünün korunması için pancar alım fiyatın posa ve kota katkı payları hariç en az 420 x 2,33 = 980 TL/ton olmalıdır.

-Ayrıca ürün değerinin tamamının ödendiği döneme kadar girdi kalemlerindeki maliyet farkları, çiftçi hak ediş payı ilave desteği olarak verilmelidir. Çiftçinin de enflasyon ve kur korumalı garantisi olmalıdır.

-Gelecek Partisi iktidarında alım fiyatları çiftçinin üretim maliyetindeki artış farkından yüksek olacaktır. Yıllık maliyet artışının en az 50 fazlası üretim sürekliliğini koruma ve çiftçinin refah düzeyini geliştirme desteği şeklinde verilecektir. Devlet, kanun gereği (5488 sayılı Tarım Kanunu) vermesi gereken desteği (Milli Gelir’in 1’i) vermekten kaçınmayacak ve çiftçinin hazineden alacağı ilave destekleme miktarı 8 Milyar USD tutarını bulacaktır.

-Gelecek Partisi iktidarında bu miktar eksiksiz, hatta fazlasıyla verilecektir. Kaynak sorunu olduğu kanaatinde değiliz. Gözü ve karnı doymaz müteahhitlere peşkeş çekilen para, üretimi destekleme alanına kaydırılsa, sorun çözülür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.