ÇİN AŞISI OLANLARA, VİZE ALMADA ÖNCELİK VE KOLAYLIK SAĞLANACAK

SAĞLIK 17.03.2021 - 13:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3686+ kez okundu.
 

ÇİN AŞISI OLANLARA, VİZE ALMADA ÖNCELİK VE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Çin Dışişleri Bakanlığı Hong Özel İdari Bölgesi Komiseri Ofisi, Çinli kurumlar ve şirketler tarafından üretilen Covid-19 aşısı olan yabancıların Çin’e girişlerinden kolaylık sağlanacağını açıkladı.
Ardından Çin’in ABD, Japonya, Pakistan, Filipinler, İsrail, Tayland ve Gabon gibi ülkelerdeki büyükelçilikleri de benzer açıklamaları yaptı. Açıklamalara göre, Çin ile yabancı ülkeler arasında temasların düzenli şekilde yeniden başlatılması amacıyla Çin aşısı kullanan yabancı uyruklu kişiler için Çin vizesine başvurma işlemleri basitleştirilecek.   Açıklamalarda, Çin’de yeniden üretime dönmek isteyen kişiler ve aileleri, salgın önceki taleplere göre dosyaları hazırlayacak. “Acil insani ihtiyacı” olanların onay süreçleri hızlandırılıp kolaylaştırılacak. Çin vatandaşı veya kalıcı ikamet belgesi olanın yabancı uyruklu aile fertleri; aile buluşması, bakım, ziyaret, cenaze törenine katılma veya ağır hastaları ziyaret etme gibi amaçlarla başvuruda bulunabilecek.   APEC ticari seyahat belgesine sahip herkes, Çin’in ana kesiminden bir kurumun davetiye mektubuyla M vizesine başvuru yapabilecek. Vize kolaylığının şartı, Çin yapımı aşı kullanmak olacak. İstenen aralıkla 2 doz aşı kullandıktan veya ilk doz aşı olduktan 14 gün sonra başvuru yapılmasının önü açıldı. Nükleik asit test belgesi ve son 14 gündeki seyahat ve sağlık bildirim raporu da gerekmeyecek
Çin Dışişleri Bakanlığı Hong Özel İdari Bölgesi Komiseri Ofisi, Çinli kurumlar ve şirketler tarafından üretilen Covid-19 aşısı olan yabancıların Çin’e girişlerinden kolaylık sağlanacağını açıkladı.

Ardından Çin’in ABD, Japonya, Pakistan, Filipinler, İsrail, Tayland ve Gabon gibi ülkelerdeki büyükelçilikleri de benzer açıklamaları yaptı. Açıklamalara göre, Çin ile yabancı ülkeler arasında temasların düzenli şekilde yeniden başlatılması amacıyla Çin aşısı kullanan yabancı uyruklu kişiler için Çin vizesine başvurma işlemleri basitleştirilecek.
 
Açıklamalarda, Çin’de yeniden üretime dönmek isteyen kişiler ve aileleri, salgın önceki taleplere göre dosyaları hazırlayacak. “Acil insani ihtiyacı” olanların onay süreçleri hızlandırılıp kolaylaştırılacak. Çin vatandaşı veya kalıcı ikamet belgesi olanın yabancı uyruklu aile fertleri; aile buluşması, bakım, ziyaret, cenaze törenine katılma veya ağır hastaları ziyaret etme gibi amaçlarla başvuruda bulunabilecek.
 
APEC ticari seyahat belgesine sahip herkes, Çin’in ana kesiminden bir kurumun davetiye mektubuyla M vizesine başvuru yapabilecek. Vize kolaylığının şartı, Çin yapımı aşı kullanmak olacak. İstenen aralıkla 2 doz aşı kullandıktan veya ilk doz aşı olduktan 14 gün sonra başvuru yapılmasının önü açıldı. Nükleik asit test belgesi ve son 14 gündeki seyahat ve sağlık bildirim raporu da gerekmeyecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.