ÇİN CUMHURBAŞKANI Xİ JİNPİNG CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

DİĞER 30.05.2023 - 13:37, Güncelleme: 30.05.2023 - 13:37 3207+ kez okundu.
 

ÇİN CUMHURBAŞKANI Xİ JİNPİNG CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yolladığı tebrik mesajında, Çin ve Türkiye’nin gelişmekte olan büyük devletler ve yeni yükselen  piyasalar olarak, geniş ortak çıkarlara sahip olduklarına işaret etti. Son yıllarda Çin-Türkiye stratejik iş birliği ilişkisinin gelişme eğilimini koruduğunu ve çeşitli alanlardaki somut iş birliğinde aktif ilerlemeler kaydedildiğini hatırlatan Xi Jinping, kendisinin Çin-Türkiye ikili ilişkilerine önem verdiğine dikkat çekti. Xi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, birbirlerinin temel çıkarlarını ve önemli kaygılarını içeren konularda karşılıklı anlayış göstermeye, karşılıklı destek sağlamaya ve Çin-Türkiye stratejik iş birliğinin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesini hızlandırmaya hazır olduklarını belirtti
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yolladığı tebrik mesajında, Çin ve Türkiye’nin gelişmekte olan büyük devletler ve yeni yükselen  piyasalar olarak, geniş ortak çıkarlara sahip olduklarına işaret etti. Son yıllarda Çin-Türkiye stratejik iş birliği ilişkisinin gelişme eğilimini koruduğunu ve çeşitli alanlardaki somut iş birliğinde aktif ilerlemeler kaydedildiğini hatırlatan Xi Jinping, kendisinin Çin-Türkiye ikili ilişkilerine önem verdiğine dikkat çekti.

Xi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, birbirlerinin temel çıkarlarını ve önemli kaygılarını içeren konularda karşılıklı anlayış göstermeye, karşılıklı destek sağlamaya ve Çin-Türkiye stratejik iş birliğinin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesini hızlandırmaya hazır olduklarını belirtti

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.