ÇİN'DE 9 MİLYONDAN FAZLA DOZCOVID-19 AŞISI YAPILDIdı

DÜNYA 10.01.2021 - 23:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4255+ kez okundu.
 

ÇİN'DE 9 MİLYONDAN FAZLA DOZCOVID-19 AŞISI YAPILDIdı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Çin’de 9 milyondan fazla doz COVID-19 aşısı yapıldığını açıkladı.
Bugün Çin Devlet Konseyi'ne bağlı COVID-19 Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeng Yixin, bugüne kadar ülke çapında toplam 9 milyondan fazla doz COVID-19 aşısının yapıldığını belirterek, Çin’in geliştirdiği COVID-19 aşılarının güvenliği olduğunun bir kez daha kanıtlandığını söyledi. Zeng, COVID-19 aşılarının koşullu kullanımı ve aşı üretim kapasitesinin daha da artmasıyla yüksek risk altındaki kişileri ve sıradan vatandaşları aşılama programının düzenli bir şekilde ilerletileceğini ve halka ücretsiz aşı yapılacağını bildirdi. Aşılama projesiyle amaçlanan, şartlara uygun olan kitleleri aşılayıp Çin’de bir bağışıklık bariyeri oluşturmak ve ülke çapında salgının yayılması engellemek. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ulusal Sağlık Komisyonu Hastalık Önleme Merkezi Denetçisi Cui Gang, risk altındaki kişilere aşılamada öncelik verileceğini ve ve bu kapsamda 25 bin 392 aşılama merkezinin belirlendiğini duyurdu.    
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Çin’de 9 milyondan fazla doz COVID-19 aşısı yapıldığını açıkladı.

Bugün Çin Devlet Konseyi'ne bağlı COVID-19 Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeng Yixin, bugüne kadar ülke çapında toplam 9 milyondan fazla doz COVID-19 aşısının yapıldığını belirterek, Çin’in geliştirdiği COVID-19 aşılarının güvenliği olduğunun bir kez daha kanıtlandığını söyledi.

Zeng, COVID-19 aşılarının koşullu kullanımı ve aşı üretim kapasitesinin daha da artmasıyla yüksek risk altındaki kişileri ve sıradan vatandaşları aşılama programının düzenli bir şekilde ilerletileceğini ve halka ücretsiz aşı yapılacağını bildirdi.

Aşılama projesiyle amaçlanan, şartlara uygun olan kitleleri aşılayıp Çin’de bir bağışıklık bariyeri oluşturmak ve ülke çapında salgının yayılması engellemek.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ulusal Sağlık Komisyonu Hastalık Önleme Merkezi Denetçisi Cui Gang, risk altındaki kişilere aşılamada öncelik verileceğini ve ve bu kapsamda 25 bin 392 aşılama merkezinin belirlendiğini duyurdu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.