ÇİN ERGENLERİ DİJİTAL BAĞIMLILIKTAN KORUMAK İÇİN YASA ÇIKARDI

DÜNYA 21.10.2020 - 14:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2590+ kez okundu.
 

ÇİN ERGENLERİ DİJİTAL BAĞIMLILIKTAN KORUMAK İÇİN YASA ÇIKARDI

Çin, Dünya gençliğini de etkisi altına aldığını kabul ederek Çin gençliğini dijitalizme çok fazla maruz kalmanın sonuçlarından korumaya çalışıyor.
Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi, ergenlerin dijital ürünlere bağımlılığa karşı korunması için mevcut yasayı yeniden ele alıp oyladı. Söz konusu yasa, gelecek yılın 1 Haziran günü yürürlüğe girecek.   Yeni yasa, internet ürün ve hizmet sağlayıcılarının, ‘yetişkin olmayanlara, onların bağımlılığına yol açabilecek nitelikte ürün ve hizmet sunmamaları’ zorunluluğu getiriyor. Yeni yasada zaman ve tüketim kısıtlaması var. Örneğin dijital hizmet (oyun, canlı yayın, sesli yayın, video ve sosyal ağlar) sağlayıcıları reşit olmayan gençlerin dijital ürünlere bağımlılığını sınırlamak için ‘uygun işlevsellikte’ önlemler benimseyecek. Ayrıca yeni yasa, yüksek dozda siber arzla karşı karşıya kalan gençlere ve ebeveynlerine, sağlayıcılardan bunları durdurma ve bloke etme gibi her türlü gerekli önlemi almalarını talep etme hakkı da getiriyor.  Ülke, Aralık 2018’de, video oyunlarının yol açtığı bağımlılığa ve sosyal amaçlara hizmet etmeyen oyunlara karşı önlemlere başvurmuştu. Bir etik komite, bu türden çevrimiçi oyunları gözden geçirmekle görevlendirilmişti. Yeni yasal düzenleme, esas olarak dev Tencent firmasının video oyunları sektöründeki Çin dijital ürünlerini hedef almakla birlikte, Asya piyasasında satışta olan yabancı kökenli oyunları da bir ölçüde etkileyecek.    
Çin, Dünya gençliğini de etkisi altına aldığını kabul ederek Çin gençliğini dijitalizme çok fazla maruz kalmanın sonuçlarından korumaya çalışıyor.

Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi, ergenlerin dijital ürünlere bağımlılığa karşı korunması için mevcut yasayı yeniden ele alıp oyladı. Söz konusu yasa, gelecek yılın 1 Haziran günü yürürlüğe girecek.  
Yeni yasa, internet ürün ve hizmet sağlayıcılarının, ‘yetişkin olmayanlara, onların bağımlılığına yol açabilecek nitelikte ürün ve hizmet sunmamaları’ zorunluluğu getiriyor.
Yeni yasada zaman ve tüketim kısıtlaması var. Örneğin dijital hizmet (oyun, canlı yayın, sesli yayın, video ve sosyal ağlar) sağlayıcıları reşit olmayan gençlerin dijital ürünlere bağımlılığını sınırlamak için ‘uygun işlevsellikte’ önlemler benimseyecek. Ayrıca yeni yasa, yüksek dozda siber arzla karşı karşıya kalan gençlere ve ebeveynlerine, sağlayıcılardan bunları durdurma ve bloke etme gibi her türlü gerekli önlemi almalarını talep etme hakkı da getiriyor. 
Ülke, Aralık 2018’de, video oyunlarının yol açtığı bağımlılığa ve sosyal amaçlara hizmet etmeyen oyunlara karşı önlemlere başvurmuştu. Bir etik komite, bu türden çevrimiçi oyunları gözden geçirmekle görevlendirilmişti. Yeni yasal düzenleme, esas olarak dev Tencent firmasının video oyunları sektöründeki Çin dijital ürünlerini hedef almakla birlikte, Asya piyasasında satışta olan yabancı kökenli oyunları da bir ölçüde etkileyecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.