ÇİN HÜKÜMETİ TÜKETİMİ ARTIRMAK İÇİN PARA YERİNE GEÇECEK KUPON DAĞITTI

DÜNYA 04.05.2020 - 14:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4044+ kez okundu.
 

ÇİN HÜKÜMETİ TÜKETİMİ ARTIRMAK İÇİN PARA YERİNE GEÇECEK KUPON DAĞITTI

Tüketimi harekete geçirmek ve yurttaşların alım gücünü canlandırmak için Çin yerel yönetimleri, toplam 600 milyar yuan (800 milyon Euro) satış kuponu dağıttı.
Bloomberg’in verilerine göre, tüm Çin’de en az 50 kadar kent, elektronik ödeme sistemi  aracılığıyla 600 milyar yuan tutarından fazla alış/satış kuponu dağıttı. Bu önlem, tam da yöneticilerin tüketimi hızlandırmakta zorlandığı COVID-19 sonrası dönemde alınarak etkin bir ekonomik işlev görmeye aday. Söz konusu “e-kupon”lar genellikle restoran, süpermarket ve COVİD-19 salgınının çok etkilediği diğer sektörlere yönelik.   Öte yandan kuponların hane  üzerinde  tüketimleri üzerinde bir çarpan etkisi yaptığı belirlendi. Zhengzhou’da toplam 14,3 milyar yuan  kupon olarak harcandı. Bu, 7 Nisan günü itibarıyla tüketim harcamalarının 107 milyon yuana çıkmasına yol açtı. Hangzhou’da ise e-kuponlar, sübvansiyonların 12 katı olan 1,8 milyar yuanlık bir tüketim getirdi. Covid-19’un çıkış noktası olan Wuhan’da ise bu oran daha da yükseğe 13 kata çıktı.
Tüketimi harekete geçirmek ve yurttaşların alım gücünü canlandırmak için Çin yerel yönetimleri, toplam 600 milyar yuan (800 milyon Euro) satış kuponu dağıttı.

Bloomberg’in verilerine göre, tüm Çin’de en az 50 kadar kent, elektronik ödeme sistemi  aracılığıyla 600 milyar yuan tutarından fazla alış/satış kuponu dağıttı. Bu önlem, tam da yöneticilerin tüketimi hızlandırmakta zorlandığı COVID-19 sonrası dönemde alınarak etkin bir ekonomik işlev görmeye aday. Söz konusu “e-kupon”lar genellikle restoran, süpermarket ve COVİD-19 salgınının çok etkilediği diğer sektörlere yönelik.  

Öte yandan kuponların hane  üzerinde  tüketimleri üzerinde bir çarpan etkisi yaptığı belirlendi. Zhengzhou’da toplam 14,3 milyar yuan  kupon olarak harcandı. Bu, 7 Nisan günü itibarıyla tüketim harcamalarının 107 milyon yuana çıkmasına yol açtı.

Hangzhou’da ise e-kuponlar, sübvansiyonların 12 katı olan 1,8 milyar yuanlık bir tüketim getirdi. Covid-19’un çıkış noktası olan Wuhan’da ise bu oran daha da yükseğe 13 kata çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.