“ÇİN İLE TALİBAN ARASINDA ETKİLİ İLETİŞİM VE MÜZAKERELER YÜRÜTÜLÜYOR”

DÜNYA 25.08.2021 - 13:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4053+ kez okundu.
 

“ÇİN İLE TALİBAN ARASINDA ETKİLİ İLETİŞİM VE MÜZAKERELER YÜRÜTÜLÜYOR”

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin ile Taliban arasında etkili iletişim ve müzakereler yürütüldüğü bildirildi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin günlük basın toplantısında, Taliban heyetinin Çin’in Kabil Büyükelçisi’yle yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.  Wang, “Çin ile Taliban arasında etkili iletişim ve müzakereler yürütülüyor. Kabil de, iki tarafın her türlü önemli meseleyi tartışması için kilit bir platform ve kanaldır.” ifadelerini kullandı. Sözcü sözlerine şöyle devam etti: “Şunu vurgulamak istiyorum ki, Çin’in Afganistan politikası her zaman net. Yani, Afganistan’ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne daima saygı gösteriyoruz, Afganistan’ın iç işlerine müdahale etmiyoruz, bütün Afgan halkına yönelik dostane politikalarda ısrar ediyoruz. Çin, Afgan halkının kendi kaderini tayin etmesine saygı gösterip, Afganistan’la iyi komşuluk ve işbirliği ilişkisi geliştirerek, Afganistan’daki reformda yapıcı rol oynamaya devam etmeye hazır.”
Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin ile Taliban arasında etkili iletişim ve müzakereler yürütüldüğü bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin günlük basın toplantısında, Taliban heyetinin Çin’in Kabil Büyükelçisi’yle yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

 Wang, “Çin ile Taliban arasında etkili iletişim ve müzakereler yürütülüyor. Kabil de, iki tarafın her türlü önemli meseleyi tartışması için kilit bir platform ve kanaldır.” ifadelerini kullandı. Sözcü sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu vurgulamak istiyorum ki, Çin’in Afganistan politikası her zaman net. Yani, Afganistan’ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne daima saygı gösteriyoruz, Afganistan’ın iç işlerine müdahale etmiyoruz, bütün Afgan halkına yönelik dostane politikalarda ısrar ediyoruz. Çin, Afgan halkının kendi kaderini tayin etmesine saygı gösterip, Afganistan’la iyi komşuluk ve işbirliği ilişkisi geliştirerek, Afganistan’daki reformda yapıcı rol oynamaya devam etmeye hazır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.