ÇİN’İN DÜNYAYA SAĞLADIĞI AŞI MİKTARI 1 MİLYAR DOZA YAKLAŞTI

DÜNYA 04.09.2021 - 12:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3728+ kez okundu.
 

ÇİN’İN DÜNYAYA SAĞLADIĞI AŞI MİKTARI 1 MİLYAR DOZA YAKLAŞTI

Çin Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı Başkan Yardımcısı Deng Boqing, Çin’in dünyaya toplam 990 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı sağladığını bildirdi.
 Çin’in Myanmar’a gönderdiği yeni grup Kovid-19 aşısı ve salgınla mücadele malzemeleri bugün düzenlenen törenle teslim edildi. Deng Boqing teslim töreninde, Çin’in 105 ülkeye ve 4 uluslararası örgüte Kovid-19 aşısı bağışında bulunurken 60’tan fazla ülkeye aşı ihraç ederek toplam 990 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı sağladığını belirtti. Deng Boqing, Çin’in ortak kader topluluğu kavramını hayata geçirip Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en geniş acil insani yardımını gerçekleştirdiğine değindi. Çin’in 150 ülke ve 13 uluslararası örgüte salgınla mücadele malzemeleri sağladığına işaret eden Deng Boqing, ayrıca Çin’in 34 ülkeye toplam 37 sağlık ekibi gönderdiğini ve salgınla mücadele deneyimlerini paylaşmak için yaklaşık bin adet video konferans etkinliği düzenlediğini kaydetti. Deng Boqing, Çin’in ASEAN ülkeleriyle salgınla mücadele iş birliğini güçlendirip Çin-ASEAN stratejik ortaklığını zenginleştirmeye ve derinleştirmeye devam edeceğini söyledi.
Çin Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı Başkan Yardımcısı Deng Boqing, Çin’in dünyaya toplam 990 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı sağladığını bildirdi.

 Çin’in Myanmar’a gönderdiği yeni grup Kovid-19 aşısı ve salgınla mücadele malzemeleri bugün düzenlenen törenle teslim edildi. Deng Boqing teslim töreninde, Çin’in 105 ülkeye ve 4 uluslararası örgüte Kovid-19 aşısı bağışında bulunurken 60’tan fazla ülkeye aşı ihraç ederek toplam 990 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı sağladığını belirtti.

Deng Boqing, Çin’in ortak kader topluluğu kavramını hayata geçirip Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en geniş acil insani yardımını gerçekleştirdiğine değindi. Çin’in 150 ülke ve 13 uluslararası örgüte salgınla mücadele malzemeleri sağladığına işaret eden Deng Boqing, ayrıca Çin’in 34 ülkeye toplam 37 sağlık ekibi gönderdiğini ve salgınla mücadele deneyimlerini paylaşmak için yaklaşık bin adet video konferans etkinliği düzenlediğini kaydetti.

Deng Boqing, Çin’in ASEAN ülkeleriyle salgınla mücadele iş birliğini güçlendirip Çin-ASEAN stratejik ortaklığını zenginleştirmeye ve derinleştirmeye devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.