“ÇİN’İN İNAKTİF AŞILARI COVİT-19 VARYANTLARININ ÇOĞUNA KARŞI ETKİLİ”

SAĞLIK 14.05.2021 - 19:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4052+ kez okundu.
 

“ÇİN’İN İNAKTİF AŞILARI COVİT-19 VARYANTLARININ ÇOĞUNA KARŞI ETKİLİ”

Çin tarafından geliştirilen inaktif aşıların COVID-19 virüsünün varyantlarının birçoğuna karşı etkili olduğu açıklandı.
Çin Hastalık Kontrol Merkezi’nden araştırmacı Shao Yiming konuya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında, Çin’de geliştirilen COVID-19 aşılarının virüsün varyantlarına karşı etkinliği hakkında bilgi verdi. Çin’in ilgili birimlerinin bu konuda bir dizi araştırma yaptığını anımsatan Shao, konuşmasını şöyle sürdürdü: Araştırmalara göre, geçen yılın ilk yarısında yaygınlaşmaya başlayan varyantlar, Çin’de geliştirilen aşıların korumasını azaltmıyor. Öte yandan, geçen yılın ikinci yarısından sonra da az sayıda varyant ortaya çıktı. Klinik deneyler ile küresel araştırmaların sonuçlarına göre, Çin tarafından geliştirilen inaktif aşılarla mRNA aşıları, Güney Afrika ile Brezilya’da görülen ve uluslararası toplumun yoğun ilgisini çeken virüs varyantlarına karşı da koruma etkisine sahip
Çin tarafından geliştirilen inaktif aşıların COVID-19 virüsünün varyantlarının birçoğuna karşı etkili olduğu açıklandı.

Çin Hastalık Kontrol Merkezi’nden araştırmacı Shao Yiming konuya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında, Çin’de geliştirilen COVID-19 aşılarının virüsün varyantlarına karşı etkinliği hakkında bilgi verdi.

Çin’in ilgili birimlerinin bu konuda bir dizi araştırma yaptığını anımsatan Shao, konuşmasını şöyle sürdürdü: Araştırmalara göre, geçen yılın ilk yarısında yaygınlaşmaya başlayan varyantlar, Çin’de geliştirilen aşıların korumasını azaltmıyor. Öte yandan, geçen yılın ikinci yarısından sonra da az sayıda varyant ortaya çıktı. Klinik deneyler ile küresel araştırmaların sonuçlarına göre, Çin tarafından geliştirilen inaktif aşılarla mRNA aşıları, Güney Afrika ile Brezilya’da görülen ve uluslararası toplumun yoğun ilgisini çeken virüs varyantlarına karşı da koruma etkisine sahip

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.