"ÇİN’İN KÜRESEL TEDARİK KÜRESEL ENDÜSTRİ ZİNCİRİNDEKİ KONUMU DEĞİŞMEYECEK"

DÜNYA 28.02.2020 - 09:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3682+ kez okundu.
 

"ÇİN’İN KÜRESEL TEDARİK KÜRESEL ENDÜSTRİ ZİNCİRİNDEKİ KONUMU DEĞİŞMEYECEK"

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ülkenin küresel tedarik ve endüstri zincirlerinin değişmeyeceği kaydedildi.
Ticaret Bakanlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürü Zong Changqing, yeni korona virüsünden kaynaklanan salgının etkisinden dolayı ulaşım ve lojistiğin engellenmesi, insan kaynaklarında kıtlık yaşanması gibi zorlukların meydana geldiğine dikkat çekti. Zong, endüstri zincirinin işbaşı yapmasını hızlandırmak amacıyla birçok önlem hayata geçirdiklerini ve yabancı sermayeli işletmelerin de işbaşı yapma sürecinde görülen başlıca sorunların kısa zamanda adım adım çözüleceğini kaydetti. Uzun vadede bakıldığında salgının tedarik ve endüstri zincirlerine etkilerinin aşamalı ve kısa vadeli olduğuna işaret eden Zong, Çin'in küresel tedarik ve endüstri zincirlerindeki önemli konumunun salgından dolayı değişmeyeceğini ifade etti. Zong ayrıca, salgından dolayı tedarik ve endüstri zincirlerinin büyük ölçüde yurtdışına transferi gibi bir durumun henüz görülmediğinin altını çizdi.  
Çin Ticaret Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ülkenin küresel tedarik ve endüstri zincirlerinin değişmeyeceği kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürü Zong Changqing, yeni korona virüsünden kaynaklanan salgının etkisinden dolayı ulaşım ve lojistiğin engellenmesi, insan kaynaklarında kıtlık yaşanması gibi zorlukların meydana geldiğine dikkat çekti.

Zong, endüstri zincirinin işbaşı yapmasını hızlandırmak amacıyla birçok önlem hayata geçirdiklerini ve yabancı sermayeli işletmelerin de işbaşı yapma sürecinde görülen başlıca sorunların kısa zamanda adım adım çözüleceğini kaydetti.

Uzun vadede bakıldığında salgının tedarik ve endüstri zincirlerine etkilerinin aşamalı ve kısa vadeli olduğuna işaret eden Zong, Çin'in küresel tedarik ve endüstri zincirlerindeki önemli konumunun salgından dolayı değişmeyeceğini ifade etti.

Zong ayrıca, salgından dolayı tedarik ve endüstri zincirlerinin büyük ölçüde yurtdışına transferi gibi bir durumun henüz görülmediğinin altını çizdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.