ÇİN, KOVİD-19 TEDAVİSİNDE KULLANMAK İÇİN “PLAZMA BANKASI” KURDU

DÜNYA 11.06.2021 - 17:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4509+ kez okundu.
 

ÇİN, KOVİD-19 TEDAVİSİNDE KULLANMAK İÇİN “PLAZMA BANKASI” KURDU

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık sektöründe kullanılmak üzere ülkede plazma tedarik ağı kuruldu.
Komisyonun yöneticisi Guo Yanhong tarafından verilen bilgiye göre, Çin'in Hubei Eyaleti’nin merkezindeki Wuhan’da bir rezerv bankası ve ülke genelindeki illerde bulunan benzer stoklarla Kovid-19 geçiren kişilerin bağışladığı plazmalardan oluşan bir banka oluşturuldu. Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Guo Yanhong, düzenlediği basın toplantısında, hastalıktan iyileşen Kovid-19 hastalarından toplanan plazmanın hastalığa yakalanan kişilerin tedavisinde kullanıldığını ve çok ciddi oranda tedaviye yardımcı olduğunu söyledi. Guo, şu ana kadar ülkenin yaklaşık yüzde 60’ından toplanan plazma miktarının 1.47 milyon ml’ye ulaştığını açıkladı.  
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık sektöründe kullanılmak üzere ülkede plazma tedarik ağı kuruldu.

Komisyonun yöneticisi Guo Yanhong tarafından verilen bilgiye göre, Çin'in Hubei Eyaleti’nin merkezindeki Wuhan’da bir rezerv bankası ve ülke genelindeki illerde bulunan benzer stoklarla Kovid-19 geçiren kişilerin bağışladığı plazmalardan oluşan bir banka oluşturuldu.

Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Guo Yanhong, düzenlediği basın toplantısında, hastalıktan iyileşen Kovid-19 hastalarından toplanan plazmanın hastalığa yakalanan kişilerin tedavisinde kullanıldığını ve çok ciddi oranda tedaviye yardımcı olduğunu söyledi. Guo, şu ana kadar ülkenin yaklaşık yüzde 60’ından toplanan plazma miktarının 1.47 milyon ml’ye ulaştığını açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.