ÇİN: KÜÇÜK VE HAFİF SİLAHLARIN TİCARETİ ÖNLENMELİ

DÜNYA 23.11.2021 - 12:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2001+ kez okundu.
 

ÇİN: KÜÇÜK VE HAFİF SİLAHLARIN TİCARETİ ÖNLENMELİ

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretinin önlenmesi ve konvansiyonel silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesinin, çok acil yapılması gereken görevler olduğunu vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi’nin dün düzenlenen küçük ve hafif silahlar konulu açık oturumunda konuşan Zhang Jun, ilgili ülkelerin küçük ve hafif silah ticaretini önlemede birincil sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili ülkelerin barış sürecine ve yeniden inşasına destek sunması gerektiğini söyledi. Zhang, uluslararası toplumun, savaşın parçaladığı bölgeler ile çatışma sonrası salgının etkileriyle mücadele etmekte olan ülkelerin ekonomik sorunlarıyla ilgilenmesi ve bu ülkelerin salgından sonraki toparlanmasına yardım edip çatışma ve şiddetin kökünü kazıyarak bölgesel istikrar ile barışı koruması gerektiğini dile getirdi. Zhang Jun, tüm ülkelerin Güvenlik Konseyi’nin ve yaptırım komitelerinin ilgili silah ambargolarını sıkı bir şekilde uygulaması, ambargo uygulanan ülkelere silah temin etmekten kaçınması ve yasa dışı ticaret zincirini kesmesi gerektiğini vurguladı. Zhang Jun, “Çin hükümeti her zaman küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretine karşı çıkıyor ve bu silahların ihracatı meselesinde dikkatli ve sorumlu bir tutum sergiliyor. Çin, uluslararası toplumla birlikte küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretiyle mücadele etmeye ve küresel barış ile istikrarı korumaya devam edecek” diye konuştu  
Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretinin önlenmesi ve konvansiyonel silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesinin, çok acil yapılması gereken görevler olduğunu vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi’nin dün düzenlenen küçük ve hafif silahlar konulu açık oturumunda konuşan Zhang Jun, ilgili ülkelerin küçük ve hafif silah ticaretini önlemede birincil sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili ülkelerin barış sürecine ve yeniden inşasına destek sunması gerektiğini söyledi.

Zhang, uluslararası toplumun, savaşın parçaladığı bölgeler ile çatışma sonrası salgının etkileriyle mücadele etmekte olan ülkelerin ekonomik sorunlarıyla ilgilenmesi ve bu ülkelerin salgından sonraki toparlanmasına yardım edip çatışma ve şiddetin kökünü kazıyarak bölgesel istikrar ile barışı koruması gerektiğini dile getirdi.

Zhang Jun, tüm ülkelerin Güvenlik Konseyi’nin ve yaptırım komitelerinin ilgili silah ambargolarını sıkı bir şekilde uygulaması, ambargo uygulanan ülkelere silah temin etmekten kaçınması ve yasa dışı ticaret zincirini kesmesi gerektiğini vurguladı.

Zhang Jun, “Çin hükümeti her zaman küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretine karşı çıkıyor ve bu silahların ihracatı meselesinde dikkatli ve sorumlu bir tutum sergiliyor. Çin, uluslararası toplumla birlikte küçük ve hafif silahların yasa dışı ticaretiyle mücadele etmeye ve küresel barış ile istikrarı korumaya devam edecek” diye konuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.