ÇİN, KÜRESEL AŞI PLANI COVAX’A RESMEN KATILDI

DÜNYA 09.10.2020 - 15:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2218+ kez okundu.
 

ÇİN, KÜRESEL AŞI PLANI COVAX’A RESMEN KATILDI

Çin, Küresel Aşı ve Bağışıklık İttifakı (GAVI) ile dün bir anlaşma imzalayarak, COVAX olarak bilinen küresel aşı planına resmen katıldı.
Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan  yapılan yazılı açıklamada Sözcü Hua Chunying, bu gelişmenin, Çin’in sağlık alanında insanlığın kader ortaklığını kurma ve Covid-19 aşılarını küresel kamu ürünü olarak dünyayla paylaşma taahhütlerini yerine getirme yönündeki önemli bir adım olduğunu ifade etti.    “Covid-19 pandemisi tüm ülkelerdeki halkların can güvenliği ve sağlığına halen büyük tehdit oluşturuyor. Çin, gelişmekte olan ülkelerin güvenli ve etkili aşılara eşit şekilde erişimine odaklanmaya devam edecek. Bunun için Covid-19 aşısını geliştirip kamu sağlığı ürünü olarak öncelikle gelişmekte olan ülkelere sağlama taahhüdümüze bağlığıyız.”   Çin’in COVAX ile temaslarını pozitif bir tutumla koruduğunun altını çizen Hua, ülkesinin pek çok aşının araştırılma ve geliştirilme aşamaları ile aşı üretim kapasitesi konularında dünyada lider konumunda bulunmasına rağmen COVAX’a katılmakta kararlı olduğuna dikkat çekti.  Çin’in aşıların başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünyaya eşit dağıtımını teminat altına almak için COVAX’a katıldığını ve katılım şartlarını karşılayan diğer ülkelerin de plana katılımını desteklediklerini söyleyen Hua, Çin’in COVAX aracılığıyla ilgili ülkelerle aşı iş birliğini güçlendireceğini kaydetti.
Çin, Küresel Aşı ve Bağışıklık İttifakı (GAVI) ile dün bir anlaşma imzalayarak, COVAX olarak bilinen küresel aşı planına resmen katıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan  yapılan yazılı açıklamada Sözcü Hua Chunying, bu gelişmenin, Çin’in sağlık alanında insanlığın kader ortaklığını kurma ve Covid-19 aşılarını küresel kamu ürünü olarak dünyayla paylaşma taahhütlerini yerine getirme yönündeki önemli bir adım olduğunu ifade etti. 
 
“Covid-19 pandemisi tüm ülkelerdeki halkların can güvenliği ve sağlığına halen büyük tehdit oluşturuyor. Çin, gelişmekte olan ülkelerin güvenli ve etkili aşılara eşit şekilde erişimine odaklanmaya devam edecek. Bunun için Covid-19 aşısını geliştirip kamu sağlığı ürünü olarak öncelikle gelişmekte olan ülkelere sağlama taahhüdümüze bağlığıyız.”
 
Çin’in COVAX ile temaslarını pozitif bir tutumla koruduğunun altını çizen Hua, ülkesinin pek çok aşının araştırılma ve geliştirilme aşamaları ile aşı üretim kapasitesi konularında dünyada lider konumunda bulunmasına rağmen COVAX’a katılmakta kararlı olduğuna dikkat çekti. 

Çin’in aşıların başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünyaya eşit dağıtımını teminat altına almak için COVAX’a katıldığını ve katılım şartlarını karşılayan diğer ülkelerin de plana katılımını desteklediklerini söyleyen Hua, Çin’in COVAX aracılığıyla ilgili ülkelerle aşı iş birliğini güçlendireceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.