ÇİN MARS GEZEGENİNE İLK SONDA ARACINI TEMMUZ’DA GÖNDERECEK

TEKNOLOJİ 24.01.2020 - 15:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3779+ kez okundu.
 

ÇİN MARS GEZEGENİNE İLK SONDA ARACINI TEMMUZ’DA GÖNDERECEK

CASC’ın bildirdiğine göre Çin, yörüngeye girmek ve Mars’ın yüzeyine konup bir yürüyücü araç çalıştırmak üzere bir sonda gönderecek.
Çin’de yayımlanan China Youth Daily gazetesinin haberine göre, Çin Mars gezegenine ilk sonda aracını araştırma görevi için bu yılın temmuz ayında atacağını açıkladı. Söz konusu açıklamaya, bunun ülkenin Mars’ı keşif programına çerçevesindeki atışlarının tarihlerini ilk kez bildirdiği de eklendi.     Gazete, Çin Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu (China Aerospace Science and Technology Corporation CASC) kaynaklarına referansla, sondanın Mars'a Uzun Yürüyüş-5 Y4 füzesi ile taşınacağını yazdı. Uzun Yürüyüş-5 Y4 füzesi, nihai montajı yapılmadan önceki son test olarak, kısa süre önce yüksek tepkili hidrojen-oksijen motoru üzerinde 100 saniyelik bir deneme gerçekleştirmişti.      CASC’ın bildirdiğine göre Çin, yörüngeye girmek ve Mars’ın yüzeyine konup bir yürüyücü araç çalıştırmak üzere bir sonda gönderecek. 2020'de, içinde Mars sondasının fırlatılması ve Ay'dan örneklerin getirilmesi misyonlarının da bulunduğu bir dizi görevi Uzun Yürüyüş-5 füze serisi marifetiyle yapacak. Bu görevler için bu yıl, toplam 24 adet yüksek tepkili hidrojen-oksijen motor denemesi yapılacak.  
CASC’ın bildirdiğine göre Çin, yörüngeye girmek ve Mars’ın yüzeyine konup bir yürüyücü araç çalıştırmak üzere bir sonda gönderecek.

Çin’de yayımlanan China Youth Daily gazetesinin haberine göre, Çin Mars gezegenine ilk sonda aracını araştırma görevi için bu yılın temmuz ayında atacağını açıkladı. Söz konusu açıklamaya, bunun ülkenin Mars’ı keşif programına çerçevesindeki atışlarının tarihlerini ilk kez bildirdiği de eklendi.  
 
Gazete, Çin Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu (China Aerospace Science and Technology Corporation CASC) kaynaklarına referansla, sondanın Mars'a Uzun Yürüyüş-5 Y4 füzesi ile taşınacağını yazdı. Uzun Yürüyüş-5 Y4 füzesi, nihai montajı yapılmadan önceki son test olarak, kısa süre önce yüksek tepkili hidrojen-oksijen motoru üzerinde 100 saniyelik bir deneme gerçekleştirmişti.   
 
CASC’ın bildirdiğine göre Çin, yörüngeye girmek ve Mars’ın yüzeyine konup bir yürüyücü araç çalıştırmak üzere bir sonda gönderecek. 2020'de, içinde Mars sondasının fırlatılması ve Ay'dan örneklerin getirilmesi misyonlarının da bulunduğu bir dizi görevi Uzun Yürüyüş-5 füze serisi marifetiyle yapacak. Bu görevler için bu yıl, toplam 24 adet yüksek tepkili hidrojen-oksijen motor denemesi yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.