ÇİN; “SALGINI ÖNLEMEK İÇİN CİDDİ TEDBİRLER ALDIK”

DÜNYA 31.01.2020 - 12:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4073+ kez okundu.
 

ÇİN; “SALGINI ÖNLEMEK İÇİN CİDDİ TEDBİRLER ALDIK”

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin'in yeni korona virüsü salgınıyla mücadeleyi kazanmak için güven ve yeteneğe sahip olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etti. DSÖ'nün kararını belirlemesinin ardından Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Çin hükümetinin yeni korona virüsten kaynaklanan salgını önlemek ve kontrol etmek için en ciddi tedbirleri aldığı kaydedildi. Uluslararası arenaya Çin'in salgınla mücadele etmek için yürüttüğü çalışmalara destek verme çağrısında bulunulan açıklamada, uluslararası toplumun Çin'le birlikte Uluslararası Sağlık Yönetmenliği ile DSÖ önerilerine uyarak salgınla mücadeleyi yoğunlaştırması arzusu ifade edildi. DSÖ Acil Durum Komitesi, acil durum ilan edilmesinin, Çin'in salgına karşı verdiği mücadeleden kaynaklanmadığını, kararın salgına ilişkin sağlık durumu zayıf olan ülkelere uluslararası yardım sağlanmasına yararlı olacağını vurguladı. Ayrıca DSÖ, bazı ülkelerin gereksiz radikal önlemler almasını önlemek için geçici önerilerde bulundu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, Çin'in salgınla mücadele etmek için aldığı tedbirleri takdirle değerlendirdi.  
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin'in yeni korona virüsü salgınıyla mücadeleyi kazanmak için güven ve yeteneğe sahip olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etti.

DSÖ'nün kararını belirlemesinin ardından Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Çin hükümetinin yeni korona virüsten kaynaklanan salgını önlemek ve kontrol etmek için en ciddi tedbirleri aldığı kaydedildi.

Uluslararası arenaya Çin'in salgınla mücadele etmek için yürüttüğü çalışmalara destek verme çağrısında bulunulan açıklamada, uluslararası toplumun Çin'le birlikte Uluslararası Sağlık Yönetmenliği ile DSÖ önerilerine uyarak salgınla mücadeleyi yoğunlaştırması arzusu ifade edildi.

DSÖ Acil Durum Komitesi, acil durum ilan edilmesinin, Çin'in salgına karşı verdiği mücadeleden kaynaklanmadığını, kararın salgına ilişkin sağlık durumu zayıf olan ülkelere uluslararası yardım sağlanmasına yararlı olacağını vurguladı.

Ayrıca DSÖ, bazı ülkelerin gereksiz radikal önlemler almasını önlemek için geçici önerilerde bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, Çin'in salgınla mücadele etmek için aldığı tedbirleri takdirle değerlendirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.