ÇİN-TÜRKİYE KÜLTÜR VE İŞ GELİŞTİRME FORUMU BAŞLADI

DÜNYA 07.08.2021 - 10:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3863+ kez okundu.
 

ÇİN-TÜRKİYE KÜLTÜR VE İŞ GELİŞTİRME FORUMU BAŞLADI

Çin ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Çin-Türkiye Kültür ve İş Geliştirme Forumu dün Ankara’da başladı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı gönderdiği forumun açılışında Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin birer konuşma yaptı. Yavuz Selim Kıran konuşmasında, Türkiye’nin Orta Koridor girişimi ile Çin’in Kuşak ve Yol inisiyatifinin kenetlenmesinin ve ortaklaşa inşa edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Kıran, iki ülkenin bu vizyonu gerçekleştirmek için somut adımlar atacağını ifade etti.  Liu Shaobin ise konuşmada, son 50 yılda ikili ilişkilerin istikrarlı şekilde geliştiğini, iki ülke arasında karşılıklı güvenin arttığını, somut işbirliğinin derinleştiğini, kültürel temasların zenginleştiğini, böylece ikili stratejik işbirliği ilişkilerinin kapsamlı şekilde ilerletildiğini ve iki ülke ile halklarına somut fayda sağlandığını kaydetti. Liu, Çin’in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Türkiye’nin Orta Koridor girişiminin kaynaşmasının ilerletilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki somut işbirliği seviyesinin daha da yükseltilmesinin beklendiğine dikkat çekti. Liu, iki ülkenin temas ve işbirliğini genişleterek halklar arasındaki karşılıklı anlayışı arttırmasını temenni ettiklerini vurguladı. Üç gün sürecek foruma Çin ve Türkiye’den ilgili kuruluşların yetkilileri katılıyor. Forum, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Çin Sanayi ve İşadamları Derneği tarafından düzenleniyor.  
Çin ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Çin-Türkiye Kültür ve İş Geliştirme Forumu dün Ankara’da başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı gönderdiği forumun açılışında Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin birer konuşma yaptı.

Yavuz Selim Kıran konuşmasında, Türkiye’nin Orta Koridor girişimi ile Çin’in Kuşak ve Yol inisiyatifinin kenetlenmesinin ve ortaklaşa inşa edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Kıran, iki ülkenin bu vizyonu gerçekleştirmek için somut adımlar atacağını ifade etti. 

Liu Shaobin ise konuşmada, son 50 yılda ikili ilişkilerin istikrarlı şekilde geliştiğini, iki ülke arasında karşılıklı güvenin arttığını, somut işbirliğinin derinleştiğini, kültürel temasların zenginleştiğini, böylece ikili stratejik işbirliği ilişkilerinin kapsamlı şekilde ilerletildiğini ve iki ülke ile halklarına somut fayda sağlandığını kaydetti.

Liu, Çin’in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Türkiye’nin Orta Koridor girişiminin kaynaşmasının ilerletilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki somut işbirliği seviyesinin daha da yükseltilmesinin beklendiğine dikkat çekti. Liu, iki ülkenin temas ve işbirliğini genişleterek halklar arasındaki karşılıklı anlayışı arttırmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Üç gün sürecek foruma Çin ve Türkiye’den ilgili kuruluşların yetkilileri katılıyor.

Forum, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Çin Sanayi ve İşadamları Derneği tarafından düzenleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.