ÇİN TÜRKİYE SALGINI YENENE KADAR DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

DÜNYA 15.12.2020 - 12:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2697+ kez okundu.
 

ÇİN TÜRKİYE SALGINI YENENE KADAR DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yapan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “Türkiye’nin Çin aşılarını satın alma kararı, Çin’e olan güvenini yansıtıyor.
. Çin, Türkiye’ye yasa ve yönetmeliklere uygun olarak gerekli yardımı sağlamaya istekli. Her iki taraf da iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümünü ciddiyetle anmalı, çeşitli alanlarda siyasi karşılıklı güveni ve iş birliğini derinleştirmeli ve Çin-Türkiye ilişkilerini yeni bir seviyeye taşımalı” açıklamasını yaptı.   Çin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, görüşmede Mevlüt Çavuşoğlu, salgını başarılı bir şekilde kontrol ettiği için Çin’i tebrik etti ve Çin’in aşı araştırma ve geliştirmedeki başarılarından övgüyle söz etti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Çin’in aşılarının güvenli ve etkili olduğuna inandığını belirterek, Çin’den acilen alım yapılacağını ve bu konuda Çin’le iş birliğini güçlendirmeye istekli olduklarını söyledi.  “Türk halkının yanındayız” Wang Yi, bu yıl boyunca Çin ve Türkiye’nin salgınla mücadelede el ele verdiklerini ve tıbbi malzeme temini, salgın deneyimlerinin paylaşılması ve yeni korona virüs aşısının klinik denemelerinin üçüncü aşamasında verimli bir iş birliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Wang Yi, salgının ikinci dalgası küresel olarak yayılırken, Çin’in “Türk tarafı salgını  tamamen yenene kadar Türk halkının yanında durmaya istekli” olduğunun altını çizdi  
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yapan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “Türkiye’nin Çin aşılarını satın alma kararı, Çin’e olan güvenini yansıtıyor.

. Çin, Türkiye’ye yasa ve yönetmeliklere uygun olarak gerekli yardımı sağlamaya istekli. Her iki taraf da iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümünü ciddiyetle anmalı, çeşitli alanlarda siyasi karşılıklı güveni ve iş birliğini derinleştirmeli ve Çin-Türkiye ilişkilerini yeni bir seviyeye taşımalı” açıklamasını yaptı.
 
Çin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, görüşmede Mevlüt Çavuşoğlu, salgını başarılı bir şekilde kontrol ettiği için Çin’i tebrik etti ve Çin’in aşı araştırma ve geliştirmedeki başarılarından övgüyle söz etti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Çin’in aşılarının güvenli ve etkili olduğuna inandığını belirterek, Çin’den acilen alım yapılacağını ve bu konuda Çin’le iş birliğini güçlendirmeye istekli olduklarını söyledi. 
“Türk halkının yanındayız”
Wang Yi, bu yıl boyunca Çin ve Türkiye’nin salgınla mücadelede el ele verdiklerini ve tıbbi malzeme temini, salgın deneyimlerinin paylaşılması ve yeni korona virüs aşısının klinik denemelerinin üçüncü aşamasında verimli bir iş birliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Wang Yi, salgının ikinci dalgası küresel olarak yayılırken, Çin’in “Türk tarafı salgını  tamamen yenene kadar Türk halkının yanında durmaya istekli” olduğunun altını çizdi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.