ÇİN, YABANCI ÇALIŞANLARA KAPILARINI AÇIYOR

DÜNYA 24.09.2020 - 13:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3643+ kez okundu.
 

ÇİN, YABANCI ÇALIŞANLARA KAPILARINI AÇIYOR

Çalışma, özel işler ve ailevi sebepler için geçerli oturma izinlerine sahip yabancıların Çin’e girişine izin çıktı. İlgili personelin yeniden vize başvurusu yapması gerekmeyecek.
Yeni uygulama 28 Eylül 2020 günü saat 00.00’dan itibaren başlıyor. Çin Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Göç İdaresi salgınla mücadelenin ilk döneminde, 26 Mart 2020’de yabancıların ülkeye girişini geçici olarak askıya almıştı. Çin yeni yılı ve Noel nedeniyle ülkelerine dönen yabancı personelin bir kısmı, uçuşların iptal olması ve yeni vize düzenlemesi nedeniyle Çin’deki işlerine dönememişti.   Yabancılar, ikamet izinlerinin 28 Mart 2020 saat 00.00’dan sonra sona ermesi durumunda, Çin’e gelme nedeninin değişmemesi kaydıyla, süresi dolan ikamet izinleri ve ilgili belgelerle yurt dışındaki Çin diplomatik misyonlarına başvurabilirler. Yabancı personelin, Çin’de titizlikle uygulanan salgın önleme düzenlemelerine riayet etmesi de isteniyor. Çin, salgını kontrol altına almak kaydıyla yabancı ülkelerle kademeli ve düzenli olarak personel değişimine devam edecek.
Çalışma, özel işler ve ailevi sebepler için geçerli oturma izinlerine sahip yabancıların Çin’e girişine izin çıktı. İlgili personelin yeniden vize başvurusu yapması gerekmeyecek.

Yeni uygulama 28 Eylül 2020 günü saat 00.00’dan itibaren başlıyor. Çin Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Göç İdaresi salgınla mücadelenin ilk döneminde, 26 Mart 2020’de yabancıların ülkeye girişini geçici olarak askıya almıştı. Çin yeni yılı ve Noel nedeniyle ülkelerine dönen yabancı personelin bir kısmı, uçuşların iptal olması ve yeni vize düzenlemesi nedeniyle Çin’deki işlerine dönememişti.
 
Yabancılar, ikamet izinlerinin 28 Mart 2020 saat 00.00’dan sonra sona ermesi durumunda, Çin’e gelme nedeninin değişmemesi kaydıyla, süresi dolan ikamet izinleri ve ilgili belgelerle yurt dışındaki Çin diplomatik misyonlarına başvurabilirler. Yabancı personelin, Çin’de titizlikle uygulanan salgın önleme düzenlemelerine riayet etmesi de isteniyor. Çin, salgını kontrol altına almak kaydıyla yabancı ülkelerle kademeli ve düzenli olarak personel değişimine devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.