ÇİN YABANCI YATIRIMLARIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIYOR.

DÜNYA 21.04.2020 - 18:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3149+ kez okundu.
 

ÇİN YABANCI YATIRIMLARIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIYOR.

Çin, İthalatını ve yabancı yatırım miktarını artırmak için yabancı yatırımcıları kısıtlayan önlemleri gevşetme kararı aldı.
İthalatını ve yabancı yatırım miktarını artırmak isteyen Çin, yabancı yatırımcıları kısıtlayan önlemleri gevşetme kararı aldı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 20 Nisan Pazartesi günü Beijing’de, şimdiye değin geçerli olmuş bulunan ‘sınırlama listesi’ artık kısaltılacağını açıkladı. Bunun yerine, yabancı yatırıma kapsam kazandırmak ve yatırımcı firmalara vergi avantajı sağlamak için bir ‘teşvik katalogu’ çıkarılacak.      Söz konusu daha önceki sınırlayıcı liste, otomobil üretimi veya özellikle de en çok yüksek teknoloji endüstrisinde ihtiyaç duyulan değerli madenlerin işletmesi gibi alanlardaki yabancı yatırımları engelliyor veya kısıtlıyordu. Bir komisyon sözcüsü, şimdiye kadarki uygulamanın revizyonuyla hizmet, endüstri ve tarım sektörlerinin şeffaflık ölçüsünün daha da netleşeceğini açıkladı.    Çin uzun yıllardır dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri ve kendisiyle birlikte birçok ülkenin de ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. Ancak hem dünya ekonomisindeki yavaşlama hem de tüm dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüsü salgını, bu büyüme oranını tehdit ediyor. Çin de hem yurt içinde salgından etkilenen yerli şirketleri destekliyor hem de yabancı yatırımın artırmak için teşvik edici önlemler alıyor.    
Çin, İthalatını ve yabancı yatırım miktarını artırmak için yabancı yatırımcıları kısıtlayan önlemleri gevşetme kararı aldı.

İthalatını ve yabancı yatırım miktarını artırmak isteyen Çin, yabancı yatırımcıları kısıtlayan önlemleri gevşetme kararı aldı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 20 Nisan Pazartesi günü Beijing’de, şimdiye değin geçerli olmuş bulunan ‘sınırlama listesi’ artık kısaltılacağını açıkladı. Bunun yerine, yabancı yatırıma kapsam kazandırmak ve yatırımcı firmalara vergi avantajı sağlamak için bir ‘teşvik katalogu’ çıkarılacak.   
 
Söz konusu daha önceki sınırlayıcı liste, otomobil üretimi veya özellikle de en çok yüksek teknoloji endüstrisinde ihtiyaç duyulan değerli madenlerin işletmesi gibi alanlardaki yabancı yatırımları engelliyor veya kısıtlıyordu. Bir komisyon sözcüsü, şimdiye kadarki uygulamanın revizyonuyla hizmet, endüstri ve tarım sektörlerinin şeffaflık ölçüsünün daha da netleşeceğini açıkladı. 
 
Çin uzun yıllardır dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri ve kendisiyle birlikte birçok ülkenin de ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. Ancak hem dünya ekonomisindeki yavaşlama hem de tüm dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüsü salgını, bu büyüme oranını tehdit ediyor. Çin de hem yurt içinde salgından etkilenen yerli şirketleri destekliyor hem de yabancı yatırımın artırmak için teşvik edici önlemler alıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.