ÇİN YURT DIŞINDA KALAN YURTTAŞLARI İÇİN ÖZEL SEFERLER DÜZENLEYECEK

DÜNYA 04.02.2020 - 14:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2872+ kez okundu.
 

ÇİN YURT DIŞINDA KALAN YURTTAŞLARI İÇİN ÖZEL SEFERLER DÜZENLEYECEK

Çin Halk Cumhuriyeti, koronavirüsü ile mücadele kapsamında iptal edilen hava yolları uçuşlarından etkilenen vatandaşları için harekete geçti.
Çin Halk Cumhuriyeti, koronavirüsü ile mücadele kapsamında iptal edilen hava yolları uçuşlarından etkilenen vatandaşları için harekete geçti.  Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Çin hükümetinin şu anda seyahat zorlukları göz önüne alarak özellikle Wuhan’da yaşayan vatandaşları geri döndürmek için denizaşırı seferler düzenleneceğini söyledi. Çin Sivil Havacılık İdaresi’nin girişimi ile Xiamen Hava Yolları, Bangkok, Tayland ve Malezya’ya giden ancak seferler iptal edildiği için geri dönemeyen 200 Wuhan sakini için özel sefer düzenlendi. Wuhan Kültür ve Turizm Bürosu, Wuhanlı 4 bin 96 kişinin hâlâ yurt dışında olduğunu söyledi.   21 Ocak’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden 40 yaşındaki bir Wuhan sakini olan Yi Jie, uçuşların iptal edilmesinden sonra Çin’e geri dönemediğini ve Tokyo Havalimanı’nda sıkışıp kaldığını kaydetti. Yi, “Büyükelçilik evine dönemeyenlerin bilgilerini toplamaya başladı. Hükümetin bu konuya duyarlı kalmasını takdir ediyorum” dedi. American Airlines, British Airways, Finnair ve Lufthansa dahil olmak üzere çoğu büyük firma mart sonuna kadar Çin uçuşlarını iptal etti.   Çinli online uçak bileti satıcısı qunar.com’a göre, şubat ayında 4 binden fazla uluslararası uçuş iptal edildi. Beijing’de çalışan ve yaşayan Feng Xiaokai, ailesi ile birlikte 20 Ocak’ta Tayland'a seyahat gerçekleştirmiş fakat uçuş iptaline takılanlar arasındaydı. Ancak yerel elçilikle temasa geçtikten sonra acil yardım alan aile pazartesi günü evine dönebildi  
Çin Halk Cumhuriyeti, koronavirüsü ile mücadele kapsamında iptal edilen hava yolları uçuşlarından etkilenen vatandaşları için harekete geçti.

Çin Halk Cumhuriyeti, koronavirüsü ile mücadele kapsamında iptal edilen hava yolları uçuşlarından etkilenen vatandaşları için harekete geçti.

 Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Çin hükümetinin şu anda seyahat zorlukları göz önüne alarak özellikle Wuhan’da yaşayan vatandaşları geri döndürmek için denizaşırı seferler düzenleneceğini söyledi.
Çin Sivil Havacılık İdaresi’nin girişimi ile Xiamen Hava Yolları, Bangkok, Tayland ve Malezya’ya giden ancak seferler iptal edildiği için geri dönemeyen 200 Wuhan sakini için özel sefer düzenlendi. Wuhan Kültür ve Turizm Bürosu, Wuhanlı 4 bin 96 kişinin hâlâ yurt dışında olduğunu söyledi.
 
21 Ocak’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden 40 yaşındaki bir Wuhan sakini olan Yi Jie, uçuşların iptal edilmesinden sonra Çin’e geri dönemediğini ve Tokyo Havalimanı’nda sıkışıp kaldığını kaydetti. Yi, “Büyükelçilik evine dönemeyenlerin bilgilerini toplamaya başladı. Hükümetin bu konuya duyarlı kalmasını takdir ediyorum” dedi. American Airlines, British Airways, Finnair ve Lufthansa dahil olmak üzere çoğu büyük firma mart sonuna kadar Çin uçuşlarını iptal etti.
 
Çinli online uçak bileti satıcısı qunar.com’a göre, şubat ayında 4 binden fazla uluslararası uçuş iptal edildi. Beijing’de çalışan ve yaşayan Feng Xiaokai, ailesi ile birlikte 20 Ocak’ta Tayland'a seyahat gerçekleştirmiş fakat uçuş iptaline takılanlar arasındaydı. Ancak yerel elçilikle temasa geçtikten sonra acil yardım alan aile pazartesi günü evine dönebildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.