ÇİNLİ ARAŞTIRMACILAR, DİŞ MİNESİNE ZARAR VERMEYEN BEYAZLATMA YÖNTEMİ GELİŞTİRDİ

SAĞLIK 25.08.2021 - 10:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3222+ kez okundu.
 

ÇİNLİ ARAŞTIRMACILAR, DİŞ MİNESİNE ZARAR VERMEYEN BEYAZLATMA YÖNTEMİ GELİŞTİRDİ

Çinli araştırmacılar bakterileri büyük ölçüde ortadan kaldırmak ve dişleri etkili şekilde beyazlatmak için yeni bir fotodinamik diş tedavisi stratejisi geliştirdi.
 Advanced Functional Materials adlı akademik dergide yayımlanan bir araştırma makalesine göre, iki fonksiyonlu fotodinamik diş tedavisi, başarı oranı yüksek ve vereceği olası zarar ise düşük olan yeni bir kimyasal beyazlatma tekniği. Tüm insanların ağız sağlığı ile ilgili olarak yaşadığı sorunların başında dişteki lekeler ve dental plak oluşumu geliyor. Sigara ve renkli yiyecekle içecekler dişlerde lekelenmeye ve renk değişimine neden oluyor. Bu da, dişlerde çok sayıda bakterinin birikmesine ve çoğalıp plak oluşturarak diş hastalıklarına yol açmasına neden oluyor. Dişlerden oluşan plaklardan ve bu plaklara yerleşmiş bakterilerden kurtulmak oldukça zor ve uzun bir tedavi süreci geliştiriyor. Günümüzde diş beyazlatma, temel olarak diş minesinde geri dönüşü olmayan mekanik hasara neden olabilecek fiziksel yöntemlerle gerçekleştirilirken, reaktif oksijen bazlı kimyasal beyazlatma yöntemi dişlere daha az zarar veriyor. Tianjin Üniversitesi ve Tianjin Tıp Üniversitesi’nden araştırmacılar, suda çözünürlüğü yüksek yeni bir ışık duyarlı tür geliştirerek, reaktif oksijen türlerinin üretim oranını sekiz kat artırdı. Araştırma makalesine göre sonuçlar, yeni stratejinin yalnızca ağız içinde yer alan kromojen bakterileri azaltarak dişlere zarar vermeyecek şekilde beyazlatmakla kalmayıp, aynı zamanda dişlerdeki plakların yaklaşık yüzde 95’ini de yok ettiğini gösterdi. Araştırmacılar, diş beyazlatma ve diş hastalıklarının önlenmesi ile tedavisi için daha kullanışlı ve etkili bir diş tedavisi bulmayı umuyor.
Çinli araştırmacılar bakterileri büyük ölçüde ortadan kaldırmak ve dişleri etkili şekilde beyazlatmak için yeni bir fotodinamik diş tedavisi stratejisi geliştirdi.

 Advanced Functional Materials adlı akademik dergide yayımlanan bir araştırma makalesine göre, iki fonksiyonlu fotodinamik diş tedavisi, başarı oranı yüksek ve vereceği olası zarar ise düşük olan yeni bir kimyasal beyazlatma tekniği.

Tüm insanların ağız sağlığı ile ilgili olarak yaşadığı sorunların başında dişteki lekeler ve dental plak oluşumu geliyor. Sigara ve renkli yiyecekle içecekler dişlerde lekelenmeye ve renk değişimine neden oluyor. Bu da, dişlerde çok sayıda bakterinin birikmesine ve çoğalıp plak oluşturarak diş hastalıklarına yol açmasına neden oluyor.

Dişlerden oluşan plaklardan ve bu plaklara yerleşmiş bakterilerden kurtulmak oldukça zor ve uzun bir tedavi süreci geliştiriyor. Günümüzde diş beyazlatma, temel olarak diş minesinde geri dönüşü olmayan mekanik hasara neden olabilecek fiziksel yöntemlerle gerçekleştirilirken, reaktif oksijen bazlı kimyasal beyazlatma yöntemi dişlere daha az zarar veriyor. Tianjin Üniversitesi ve Tianjin Tıp Üniversitesi’nden araştırmacılar, suda çözünürlüğü yüksek yeni bir ışık duyarlı tür geliştirerek, reaktif oksijen türlerinin üretim oranını sekiz kat artırdı. Araştırma makalesine göre sonuçlar, yeni stratejinin yalnızca ağız içinde yer alan kromojen bakterileri azaltarak dişlere zarar vermeyecek şekilde beyazlatmakla kalmayıp, aynı zamanda dişlerdeki plakların yaklaşık yüzde 95’ini de yok ettiğini gösterdi. Araştırmacılar, diş beyazlatma ve diş hastalıklarının önlenmesi ile tedavisi için daha kullanışlı ve etkili bir diş tedavisi bulmayı umuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.