ÇOCUKLARIMIZA ÇARE OLUNABİLİR

SAĞLIK 04.01.2021 - 13:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3229+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARIMIZA ÇARE OLUNABİLİR

Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılmasını istedi
-Halkın sesine kulak verin… TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet GÖKER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılmasıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi. SMA olarak adlandırılan Spinal Musküler Atrofi hastalığının, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık olduğunu belirten GÖKER, “Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen bu hastalık, hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA hastalığı, ülkemizde yaklaşık 6 bin ila 10 bin doğumda bir bebekte görülmektedir” dedi. Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl 100 milyon liralık büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet ettiğini ancak diğer üç çeyrek biletin satılmadığı söyleyen CHP’li Vekil, “75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmıştır. Bunun üzerine sosyal medya kullanan milyonlarca kişi tarafından, Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik kampanya başlatılmıştır. Sonuç olarak tüm ülke, Varlık Fonu'na aktarıldığı belirtilen 75 milyon lira tutarındaki Milli Piyango ikramiyesinin SMA hastası çocuklar için harcanmasını talep etmektedir” diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Milli Piyangodan varlık fonuna aktarılan 75 milyon liralık tutarın SMA hastası çocuklarımız için kullanılması hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ülkemizde SMA hastası olup, tedavi olmak için Bakanlığa başvuruda bulunan kaç çocuğumuz bulunmaktadır?  
Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılmasını istedi

-Halkın sesine kulak verin…

TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet GÖKER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılmasıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

SMA olarak adlandırılan Spinal Musküler Atrofi hastalığının, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık olduğunu belirten GÖKER, “Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen bu hastalık, hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA hastalığı, ülkemizde yaklaşık 6 bin ila 10 bin doğumda bir bebekte görülmektedir” dedi.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl 100 milyon liralık büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet ettiğini ancak diğer üç çeyrek biletin satılmadığı söyleyen CHP’li Vekil, “75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmıştır. Bunun üzerine sosyal medya kullanan milyonlarca kişi tarafından, Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik kampanya başlatılmıştır. Sonuç olarak tüm ülke, Varlık Fonu'na aktarıldığı belirtilen 75 milyon lira tutarındaki Milli Piyango ikramiyesinin SMA hastası çocuklar için harcanmasını talep etmektedir” diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Milli Piyangodan varlık fonuna aktarılan 75 milyon liralık tutarın SMA hastası çocuklarımız için kullanılması hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemizde SMA hastası olup, tedavi olmak için Bakanlığa başvuruda bulunan kaç çocuğumuz bulunmaktadır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.