ÇÖZÜMÜ VAR. BU YAZ TERLEMEK YOK!

SAĞLIK 14.04.2022 - 10:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3344+ kez okundu.
 

ÇÖZÜMÜ VAR. BU YAZ TERLEMEK YOK!

Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte kadın-erkek bir çok kişinin şikayet ettiği aşırı terleme artık sorun olmaktan çıkıyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte terleme şikayetlerinin arttığını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Aycan Özden Sezgin, normalin üstünde terleyip bu durumdan rahatsız olanların; botoks yöntemiyle bu sorunlarından 15 dakikada kurtulabileceklerini söyledi. Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte kadın-erkek bir çok kişinin şikayet ettiği aşırı terleme artık sorun olmaktan çıkıyor. Hava sıcaklığının yanısıra, tüketilen gıdalar, heyecan, kızgınlık veya stres gibi duygusal dalgalanmalarda ter bezlerinin aşırı derecede uyarılması sonucunda terleme fonksiyonu olması gerektiğinden fazla çalışıyor. Bu da kişilerin özellikle kendine olan güvenlerinin kaybolmasına neden oluyor. 15 DAKİKADA KURTULUN Ancak gelişen tıp teknolojisiyle birlikte aşırı terlemenin artık sorun olmaktan çıktığını hatırlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Aycan Özden Sezgin, bu sıkıntıyı yaşayanlara terleme botoksu yaptırmalarını önerdi. Terleme tedavisi için kullanılan botoks tedavisinin yalnızca 15 dakika sürdüğünü söyleyen Sezgin, “Bu uygulama cildin altında bulunan ter bezlerine etki eder. Sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınmasını önler ve terlemeyi durdurur. Böylece aşırı terleme sorunu olan hastalarımıza kısa sürede son derece pratik bir çözüm sağlamış oluruz” dedi. HANGİ BÖLGELERE UYGULANIYOR? Ter bezlerinin aşırı derecede çalıştığı bölgelerin özellikle koltuk altları, ayak tabanları ve avuç içleri olduğunu hatırlatan Uz. Dr. Aycan Özden Sezgin, botoksun da bu noktalara yapıldığını ifade etti. Bu bölgelere uygulanan botoks terleme tedavisinin herhangi bir yan etkisi olmadığı gibi kişilerin hemen sosyal hayatlarına devam edebildiklerinin altını çizen Sezgin, “Bu yaz deodorantları çöpe atma yılınız olsun. Aşırı terleme ve kokusunun sizi sosyal hayatınızdan mahrum bırakmasına izin vermeyin” diye tavsiyede bulundu.  
Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte kadın-erkek bir çok kişinin şikayet ettiği aşırı terleme artık sorun olmaktan çıkıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte terleme şikayetlerinin arttığını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Aycan Özden Sezgin, normalin üstünde terleyip bu durumdan rahatsız olanların; botoks yöntemiyle bu sorunlarından 15 dakikada kurtulabileceklerini söyledi.

Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte kadın-erkek bir çok kişinin şikayet ettiği aşırı terleme artık sorun olmaktan çıkıyor. Hava sıcaklığının yanısıra, tüketilen gıdalar, heyecan, kızgınlık veya stres gibi duygusal dalgalanmalarda ter bezlerinin aşırı derecede uyarılması sonucunda terleme fonksiyonu olması gerektiğinden fazla çalışıyor. Bu da kişilerin özellikle kendine olan güvenlerinin kaybolmasına neden oluyor.

15 DAKİKADA KURTULUN

Ancak gelişen tıp teknolojisiyle birlikte aşırı terlemenin artık sorun olmaktan çıktığını hatırlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Aycan Özden Sezgin, bu sıkıntıyı yaşayanlara terleme botoksu yaptırmalarını önerdi. Terleme tedavisi için kullanılan botoks tedavisinin yalnızca 15 dakika sürdüğünü söyleyen Sezgin, “Bu uygulama cildin altında bulunan ter bezlerine etki eder. Sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınmasını önler ve terlemeyi durdurur. Böylece aşırı terleme sorunu olan hastalarımıza kısa sürede son derece pratik bir çözüm sağlamış oluruz” dedi.

HANGİ BÖLGELERE UYGULANIYOR?

Ter bezlerinin aşırı derecede çalıştığı bölgelerin özellikle koltuk altları, ayak tabanları ve avuç içleri olduğunu hatırlatan Uz. Dr. Aycan Özden Sezgin, botoksun da bu noktalara yapıldığını ifade etti. Bu bölgelere uygulanan botoks terleme tedavisinin herhangi bir yan etkisi olmadığı gibi kişilerin hemen sosyal hayatlarına devam edebildiklerinin altını çizen Sezgin, “Bu yaz deodorantları çöpe atma yılınız olsun. Aşırı terleme ve kokusunun sizi sosyal hayatınızdan mahrum bırakmasına izin vermeyin” diye tavsiyede bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.