DEĞERLERİMİZ ZARAR GÖRMEDEN BİR BAŞKA YERDE VUCUT BULACAKTIR

KÜLTÜR 25.06.2021 - 18:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4139+ kez okundu.
 

DEĞERLERİMİZ ZARAR GÖRMEDEN BİR BAŞKA YERDE VUCUT BULACAKTIR

Hiç şüphesiz ki kentimizin güzide bir noktasında tekrar hayat bulacaktır. Mevcut rölyefin rölövesi alınarak sayısal verileri arşivimizde oluşturulmuştur..
Burdur Belediyesi Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları nedeniyle Belediye binası ve bu binaya bitişik olan; 1972 yılında Metin Bozok tarafından yapıldığı bilinen 2004-2009 yılları arasında alınan Meclis Kararı ile Burdur Belediyesinin resmi amblemi olarak kullanılmaya başlanan rölyefinde bulunduğu Atatürk Kültür Merkez binasının yıkım çalışmalarına başlanılmıştır. Bu binaların yıkımı ile ortaya çıkacak olan alan mevcut meydan alanına dahil edilerek, daha geniş ve Burdur kentine yakışır yeni bir Cumhuriyet Meydanı oluşturulması hedeflenmiştir. Kent belleğinde yer alan söz konusu rölyefin bulunduğu beden duvarının oluşturulması hedeflenmiştir. Kent belleğinde yer alan söz konusu rölyefin bulunduğu beden duvarının statik açıdan sağlam olmadığı ve taşınması durumunda da rölyefin özgünlüğünü yitireceği aşikardır. Bu nedenle mevcut rölyefin rölövesi alınarak sayısal verileri arşivimizde oluşturulmuştur. Hiç şüphesiz ki kentimizin güzide bir noktasında tekrar hayat bulacaktır. Bazı Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımları üzülerek takip ettiğimizi Burdur halkımızın yanlış yönlendirilmesini ve Burdur halkına yanlış bilgi verilmesini asla kabul etmediğimizi bildirmek isteriz. 1972 yılından bu yana Burdur halkına hizmet eden ve birçok insanın hatırasında bulunan Burdur Kent Meydanının yetersizliği de göz önüne alınarak yapılacak yeni kent meydanının mutlaka halkımızı tarafından beğenileceğini ve Burdur’un değerlerinin her bir noktada yaşatılacağını da Burdur halkımıza bir kez daha bildirmek isteriz.  
Hiç şüphesiz ki kentimizin güzide bir noktasında tekrar hayat bulacaktır. Mevcut rölyefin rölövesi alınarak sayısal verileri arşivimizde oluşturulmuştur..

Burdur Belediyesi Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları nedeniyle Belediye binası ve bu binaya bitişik olan; 1972 yılında Metin Bozok tarafından yapıldığı bilinen 2004-2009 yılları arasında alınan Meclis Kararı ile Burdur Belediyesinin resmi amblemi olarak kullanılmaya başlanan rölyefinde bulunduğu Atatürk Kültür Merkez binasının yıkım çalışmalarına başlanılmıştır.

Bu binaların yıkımı ile ortaya çıkacak olan alan mevcut meydan alanına dahil edilerek, daha geniş ve Burdur kentine yakışır yeni bir Cumhuriyet Meydanı oluşturulması hedeflenmiştir.

Kent belleğinde yer alan söz konusu rölyefin bulunduğu beden duvarının oluşturulması hedeflenmiştir. Kent belleğinde yer alan söz konusu rölyefin bulunduğu beden duvarının statik açıdan sağlam olmadığı ve taşınması durumunda da rölyefin özgünlüğünü yitireceği aşikardır. Bu nedenle mevcut rölyefin rölövesi alınarak sayısal verileri arşivimizde oluşturulmuştur. Hiç şüphesiz ki kentimizin güzide bir noktasında tekrar hayat bulacaktır.

Bazı Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımları üzülerek takip ettiğimizi Burdur halkımızın yanlış yönlendirilmesini ve Burdur halkına yanlış bilgi verilmesini asla kabul etmediğimizi bildirmek isteriz.

1972 yılından bu yana Burdur halkına hizmet eden ve birçok insanın hatırasında bulunan Burdur Kent Meydanının yetersizliği de göz önüne alınarak yapılacak yeni kent meydanının mutlaka halkımızı tarafından beğenileceğini ve Burdur’un değerlerinin her bir noktada yaşatılacağını da Burdur halkımıza bir kez daha bildirmek isteriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.