DEMOKRASİ VE HUKUK REFORMU OLMADAN EKONOMİ DE DÜZELMEZ"

SİYASET 06.11.2019 - 18:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2288+ kez okundu.
 

DEMOKRASİ VE HUKUK REFORMU OLMADAN EKONOMİ DE DÜZELMEZ"

Ülkenin geniş kapsamlı bir demokrasi ve hukuk reformu yapmadan ekonomide kayda değer bir iyileşme olmayacağını da ifade eden Başkan Sönmez, şunları söyledi
          İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Sefa Sönmez hükümetin ekonomi politikaları konusunda yaptığı açıklamalarda; TÜİK göstergelerindeki ekonomi ile çarşı pazardaki ekonominin birbirini tutmadığını, vatandaşın soğuk kış aylarına girilen şu günlerde ekonomik olarak çöktüğünü dile getirdi. “Artık dış güçler falan gibi boş lafların bir kenara bırakılması gerekiyor. Eğer hızlı davranılmazsa IMF gibi yabancı kurumların yazacağı ağır reçeteleri uygulamak zorunda kalabiliriz. Ancak gidişata bakılırsa, ekonomi yönetiminde bunu anlayan kimse yok.Halkın alım gücünü düşüren, işyerlerinin kapanmasına neden olan, işsizliği ve yoksulluğu artıran ekonomik kriz her geçen gün hayatımızı daha fazla etkiliyor.” "TÜKETİM DEĞİL,ÜRETİM MODELİNE GEÇMEMİZ LAZIM" Başkan Sönmez, ekonomiyi canlandırmak için akıl dışı uygulamaların yapıldığını ifade ederek uyarılarda bulundu.Ekonomi yönetiminin hızlı bir politika değişikliği ile sanayileşmeye tekrar hız vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Safa Sönmez, “Türkiye’nin çok tükettiği ama hiç üretmediği ürünleri üretmesi gerekiyor. Vatandaşın üretim yaparak kazanacağı,ürettiği mal ile kazanç elde edeceği bir üretim şekline geçmesi gerekiyor. İhracata ağırlık verilmesi ve tasarrufların artırılması gerekiyor. Bu adımları atamazsak, sonuçlarından kaçamayız” şeklinde konuştu. "KRİZİN ASIL NEDENİ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARIDIR" Halkın yaşamını sürdürmesini güçleştiren bu ekonomik krizin nedenlerine de değinen Sönmez, şunları söyledi:"Krizin asıl nedeni yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikalarıdır. Yurt dışından sağlanan sıcak para akışına dayalı rant ekonomisi, ülkemizde düzenli ve giderek daha sık aralıklarla krizlere neden olmaktadır. Yaşanan her kriz, halkın daha fazla yoksullaşmasına, ülke varlıklarının değersizleşmesine neden olmaktadır. Ülkemiz bu denli büyük bir krizle boğuşurken, iktidar sahipleri “savurganlık” ve “yolsuzluk” içinde yaşamaktadır. AKP’li Belediyelere kadar uzanan bu savurganlık ve yolsuzluklar, Sayıştay raporlarında açık biçimde tespit edilmiştir. Halkı tasarrufa çağıran yöneticiler, büyük bir şatafat içerisinde yaşamaya devam etmektedir. Ülkeyi yönetenler lüks içerisinde yaşarken, halkın yoksulluğa mahkum edilmesini kabul etmiyoruz. Krizin bedelinin emekçilere ve yoksullara ödetilmesine hayır diyoruz!"
Ülkenin geniş kapsamlı bir demokrasi ve hukuk reformu yapmadan ekonomide kayda değer bir iyileşme olmayacağını da ifade eden Başkan Sönmez, şunları söyledi

          İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Sefa Sönmez hükümetin ekonomi politikaları konusunda yaptığı açıklamalarda; TÜİK göstergelerindeki ekonomi ile çarşı pazardaki ekonominin birbirini tutmadığını, vatandaşın soğuk kış aylarına girilen şu günlerde ekonomik olarak çöktüğünü dile getirdi. “Artık dış güçler falan gibi boş lafların bir kenara bırakılması gerekiyor. Eğer hızlı davranılmazsa IMF gibi yabancı kurumların yazacağı ağır reçeteleri uygulamak zorunda kalabiliriz. Ancak gidişata bakılırsa, ekonomi yönetiminde bunu anlayan kimse yok.Halkın alım gücünü düşüren, işyerlerinin kapanmasına neden olan, işsizliği ve yoksulluğu artıran ekonomik kriz her geçen gün hayatımızı daha fazla etkiliyor.”
"TÜKETİM DEĞİL,ÜRETİM MODELİNE GEÇMEMİZ LAZIM"
Başkan Sönmez, ekonomiyi canlandırmak için akıl dışı uygulamaların yapıldığını ifade ederek uyarılarda bulundu.Ekonomi yönetiminin hızlı bir politika değişikliği ile sanayileşmeye tekrar hız vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Safa Sönmez, “Türkiye’nin çok tükettiği ama hiç üretmediği ürünleri üretmesi gerekiyor. Vatandaşın üretim yaparak kazanacağı,ürettiği mal ile kazanç elde edeceği bir üretim şekline geçmesi gerekiyor. İhracata ağırlık verilmesi ve tasarrufların artırılması gerekiyor. Bu adımları atamazsak, sonuçlarından kaçamayız” şeklinde konuştu.
"KRİZİN ASIL NEDENİ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARIDIR"
Halkın yaşamını sürdürmesini güçleştiren bu ekonomik krizin nedenlerine de değinen Sönmez, şunları söyledi:"Krizin asıl nedeni yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikalarıdır. Yurt dışından sağlanan sıcak para akışına dayalı rant ekonomisi, ülkemizde düzenli ve giderek daha sık aralıklarla krizlere neden olmaktadır. Yaşanan her kriz, halkın daha fazla yoksullaşmasına, ülke varlıklarının değersizleşmesine neden olmaktadır. Ülkemiz bu denli büyük bir krizle boğuşurken, iktidar sahipleri “savurganlık” ve “yolsuzluk” içinde yaşamaktadır. AKP’li Belediyelere kadar uzanan bu savurganlık ve yolsuzluklar, Sayıştay raporlarında açık biçimde tespit edilmiştir. Halkı tasarrufa çağıran yöneticiler, büyük bir şatafat içerisinde yaşamaya devam etmektedir. Ülkeyi yönetenler lüks içerisinde yaşarken, halkın yoksulluğa mahkum edilmesini kabul etmiyoruz. Krizin bedelinin emekçilere ve yoksullara ödetilmesine hayır diyoruz!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.