DOKTORLARDAN SONRA SIRA HASTANELERE Mİ GELDİ

SAĞLIK 25.07.2022 - 17:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4012+ kez okundu.
 

DOKTORLARDAN SONRA SIRA HASTANELERE Mİ GELDİ

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan “Burdur Devlet Hastanesi Anjiografi Ünitesi Olmaması Haberi” üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hâsıl olmuştur.
Burdur da kardiyoloji hastalarına, Burdur Devlet Hastanesinde mevcut Kardiyoloji Kliniğinde ve yine Bucak Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kardiyoloji Kliniğinde toplam 4 (dört) Kardiyoloji Uzmanı ile hizmet verilmektedir. Kalp hastalıkları şikayeti ile gelen hastalara modern tıbbın gerektirdiği tüm ilaç tedavileri uygulanmakta olup, uygun vakalar yine Burdur Devlet Hastanesinde yer alan Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatırılarak tedavi edilmektedir. Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde, 1 (Bir) adet Eforlu Ekg Cihazı, 5 (Beş) adet Ritim Holter, 13 (Onüç) adet Tansiyon Holter, 5 (Beş) adet Ekokardiyografi Cihazı, 28 (Yirmisekiz) adet EKG, 23 (Yirmiüç) adet Defibrilatör ile vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Ayrıca İlimiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan anjiografi ünitesi planlamasına dahil edilmiş olup, anjio grafi ünitesi için gerekli tüm tıbbi teçhizatın ödeneği Bakanlığımızca ayrılmıştır. Söz konusu anjiografi ünitesi ruhsatlandırma mevzuatı gereği özel olarak oluşturulmuş alanlarda konuşlandırılacağından dolayı bu planlama yapımı devam eden Yeni Burdur Devlet Hastanesi binası içerisinde olacak şekilde çalışmaları devam etmektedir. Hali hazırda İlimiz, Ülkemizin nüfusuna göre en fazla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Ambulans sayısına sahip il olup, etkin bir sevk sistemi uygulanmaktadır. Şuan için Anjiografi ihtiyacı olan vakalarımız modern tıbbın gerektirdiği tüm medikal tedaviler uygulandıktan sonra yaklaşık 20 dakikalık sürede, 30 km uzaklıktaki kalp merkezine sevki sağlanmaktadır.  
Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan “Burdur Devlet Hastanesi Anjiografi Ünitesi Olmaması Haberi” üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hâsıl olmuştur.

Burdur da kardiyoloji hastalarına, Burdur Devlet Hastanesinde mevcut Kardiyoloji Kliniğinde ve yine Bucak Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kardiyoloji Kliniğinde toplam 4 (dört) Kardiyoloji Uzmanı ile hizmet verilmektedir. Kalp hastalıkları şikayeti ile gelen hastalara modern tıbbın gerektirdiği tüm ilaç tedavileri uygulanmakta olup, uygun vakalar yine Burdur Devlet Hastanesinde yer alan Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatırılarak tedavi edilmektedir.

Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde, 1 (Bir) adet Eforlu Ekg Cihazı, 5 (Beş) adet Ritim Holter, 13 (Onüç) adet Tansiyon Holter, 5 (Beş) adet Ekokardiyografi Cihazı, 28 (Yirmisekiz) adet EKG, 23 (Yirmiüç) adet Defibrilatör ile vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir.

Ayrıca İlimiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan anjiografi ünitesi planlamasına dahil edilmiş olup, anjio grafi ünitesi için gerekli tüm tıbbi teçhizatın ödeneği Bakanlığımızca ayrılmıştır. Söz konusu anjiografi ünitesi ruhsatlandırma mevzuatı gereği özel olarak oluşturulmuş alanlarda konuşlandırılacağından dolayı bu planlama yapımı devam eden Yeni Burdur Devlet Hastanesi binası içerisinde olacak şekilde çalışmaları devam etmektedir.

Hali hazırda İlimiz, Ülkemizin nüfusuna göre en fazla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Ambulans sayısına sahip il olup, etkin bir sevk sistemi uygulanmaktadır. Şuan için Anjiografi ihtiyacı olan vakalarımız modern tıbbın gerektirdiği tüm medikal tedaviler uygulandıktan sonra yaklaşık 20 dakikalık sürede, 30 km uzaklıktaki kalp merkezine sevki sağlanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.