DSÖ: COVID-19 İTALYA’NIN KUZEYİNDE VE WUHAN’DA AYNI ANDA YAYILDI

DÜNYA 08.12.2020 - 09:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2866+ kez okundu.
 

DSÖ: COVID-19 İTALYA’NIN KUZEYİNDE VE WUHAN’DA AYNI ANDA YAYILDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık Acil Programı Direktörü Michael Ryan, salgının Wuhan ile aynı dönemde İtalya’nın kuzeyinde de yayıldığını açıkladı.
Michael Ryan dün düzenlediği basın toplantısında, COVID-19’un kaynağıyla ilgili araştırmalarda Çin ile işbirliği yaptıklarına, diğer yandan virüsün Çin ile aynı anda Avrupa’da yayılma ihtimaline karşı ilgili verileri incelemekte olduklarına işaret etti. Ryan, COVID-19’un Çin’in Wuhan kentiyle aynı dönemde İtalya’nın kuzeyinde de hızla yayıldığını, İtalya’nın bundan büyük zarar gördüğünü ve daha sonra virüsün diğer ülkelerde de görüldüğünü kaydetti. Michael Ryan, söz konusu iki bölge arasındaki salgın bağlantısını araştırmakta olduklarını, ancak virüsün kaynağı konusunda kesin bir yanıt bulamadıklarını söyledi. Ryan DSÖ’nün bu konuda İtalya ve Danimarka gibi Avrupa ülkeleriyle işbirliğini devam ettirdiğini belirtti. Öte yandan, DSÖ’nün 2019 yılına ait kan örnekleri üzerinde araştırmaları yeniden başlattığı bildirildi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık Acil Programı Direktörü Michael Ryan, salgının Wuhan ile aynı dönemde İtalya’nın kuzeyinde de yayıldığını açıkladı.

Michael Ryan dün düzenlediği basın toplantısında, COVID-19’un kaynağıyla ilgili araştırmalarda Çin ile işbirliği yaptıklarına, diğer yandan virüsün Çin ile aynı anda Avrupa’da yayılma ihtimaline karşı ilgili verileri incelemekte olduklarına işaret etti.

Ryan, COVID-19’un Çin’in Wuhan kentiyle aynı dönemde İtalya’nın kuzeyinde de hızla yayıldığını, İtalya’nın bundan büyük zarar gördüğünü ve daha sonra virüsün diğer ülkelerde de görüldüğünü kaydetti.

Michael Ryan, söz konusu iki bölge arasındaki salgın bağlantısını araştırmakta olduklarını, ancak virüsün kaynağı konusunda kesin bir yanıt bulamadıklarını söyledi. Ryan DSÖ’nün bu konuda İtalya ve Danimarka gibi Avrupa ülkeleriyle işbirliğini devam ettirdiğini belirtti.

Öte yandan, DSÖ’nün 2019 yılına ait kan örnekleri üzerinde araştırmaları yeniden başlattığı bildirildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.