DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’NE EĞLENCELİ KUTLAMA

ÇOCUK 05.10.2022 - 15:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2482+ kez okundu.
 

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’NE EĞLENCELİ KUTLAMA

Özel Egeberk Anaokulu öğrencileri, Dünya Çocuk Günü'nü birbirinden renkli ve bir o kadar da eğlenceli aktivitelerle kutladı.
Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Dünya Çocuk Günü, Özel Egeberk Anaokulu’nda da renkli etkinliklere sahne oldu. Egeberkli minikler, nasıl bir dünyada yaşamak istedikleri fikrinden yola çıkarak ‘dünya çocukları’ temalı resimler yaptılar. Ardından şarkılar eşliğinde dans edip eğlenen Özel Egeberk Anaokulu öğrencileri, Dünya Çocuk Günü’nü doyasıya kutladı. DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAKKINDA.... Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.      
Özel Egeberk Anaokulu öğrencileri, Dünya Çocuk Günü'nü birbirinden renkli ve bir o kadar da eğlenceli aktivitelerle kutladı.

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Dünya Çocuk Günü, Özel Egeberk Anaokulu’nda da renkli etkinliklere sahne oldu. Egeberkli minikler, nasıl bir dünyada yaşamak istedikleri fikrinden yola çıkarak ‘dünya çocukları’ temalı resimler yaptılar. Ardından şarkılar eşliğinde dans edip eğlenen Özel Egeberk Anaokulu öğrencileri, Dünya Çocuk Günü’nü doyasıya kutladı.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAKKINDA....

Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.