DÜNYAYI ŞAŞIRTAN HARAKAT PAROLASI “AYŞE TATİLE ÇIKSIN”

GÜNDEM 20.07.2022 - 13:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3811+ kez okundu.
 

DÜNYAYI ŞAŞIRTAN HARAKAT PAROLASI “AYŞE TATİLE ÇIKSIN”

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 48 yılı nedeniyle basın nlı açıklaması yaparak bu şanlı zaferi kutluyorum dedi.
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal “Kıbrıs Barış Harekatı Bu gün 48 yıl önce Kahraman Türk ordusu, adaya saat 06.05'ten itibaren havadan indirme ve denizden çıkarma yapmaya başladı. Böylece Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhâkı önlendi. Kıbrıs Türk halkının varlığı da güvence altına alındı. 1963 yılındaki cinayetlerinin ardından  üç garantör devlet olan Türkiye; İngiltere ve Yunanistan’ın sorumluluğunda olan bir oldu bitti ile “Nikos Samson”, denilen Yunanistan tarafından kışkırtılmış cani tarafından  Mihail Hristodulu Muskos Kıbrıs Ortodoks Kilisesi başpiskopos’a düzenledikleri bir darbe ile görevine son vermişlerdir. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve DSP’nin manevi lideri Bülent Ecevit’in emri ile 48 yıl önce çıkarma yapılmıştır. Türk Ordusunun başlattığı “Barış harekatı olmaz denileni önemli bir başarı ile taçlandırmış “Nikos Samson” Adadan kaçmış garantör olan İngiltere ve cani Nikos Samson’u adaya gönderen Yunanistan garantörlük konusunda yan çizmeye adada bulunan türk ordusunun derhal adayı terk etmesi için uluslar arası diplomatik baskılarının neticesini almaya çalışmaktadır. Dönemin Dış İşleri Bakanı Turan Güneş ise sürekli buna benzer dedikodulara prim vermeden diplomatik girişimlerine devam etmiştir.                    AMERİKAN İSTİHBARATI BİLE SINIFTA KALMIŞTIR. Başta İngiltere ve Yunanistan Dışişleri yetkilileri sürekli sorunlar çıkartarak Cenevre'de sürdürülen görüşmeler sırasında anlaşmanın mümkün olmadığı kanaati kesinleşince harekâtın yeniden başlatılacağı anlamına gelen "Ayşe Tatile Çıksın" (Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş Ayata'nın adıdır.) parolasını Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi. Dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş “Dünya’yı bile şaşkına çeviren şu parola’yı “Ayşe Tatile Çıksın” diyerek kendi kızının adını vermiştir. Bu parolanın gerekli makamlara ulaşmasının ardından Kıbrıs adasında Türk Askerlerinin ikinci harekatı başlayarak bu gün Güney Kıbrıs topraklarında bulunan İngiliz Hükümeti Dikelya üssüne kadar gelerek orada durdurulmuştur. Ancak bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu Kahramanlı Destanı bazı çevreler tarafından unutturulmak istenmektedir.   .   
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 48 yılı nedeniyle basın nlı açıklaması yaparak bu şanlı zaferi kutluyorum dedi.

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal “Kıbrıs Barış Harekatı Bu gün 48 yıl önce Kahraman Türk ordusu, adaya saat 06.05'ten itibaren havadan indirme ve denizden çıkarma yapmaya başladı. Böylece Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhâkı önlendi. Kıbrıs Türk halkının varlığı da güvence altına alındı. 1963 yılındaki cinayetlerinin ardından  üç garantör devlet olan Türkiye; İngiltere ve Yunanistan’ın sorumluluğunda olan bir oldu bitti ile “Nikos Samson”, denilen Yunanistan tarafından kışkırtılmış cani tarafından  Mihail Hristodulu Muskos Kıbrıs Ortodoks Kilisesi başpiskopos’a düzenledikleri bir darbe ile görevine son vermişlerdir.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve DSP’nin manevi lideri Bülent Ecevit’in emri ile 48 yıl önce çıkarma yapılmıştır. Türk Ordusunun başlattığı “Barış harekatı olmaz denileni önemli bir başarı ile taçlandırmış “Nikos Samson” Adadan kaçmış garantör olan İngiltere ve cani Nikos Samson’u adaya gönderen Yunanistan garantörlük konusunda yan çizmeye adada bulunan türk ordusunun derhal adayı terk etmesi için uluslar arası diplomatik baskılarının neticesini almaya çalışmaktadır. Dönemin Dış İşleri Bakanı Turan Güneş ise sürekli buna benzer dedikodulara prim vermeden diplomatik girişimlerine devam etmiştir.

                   AMERİKAN İSTİHBARATI BİLE SINIFTA KALMIŞTIR.

Başta İngiltere ve Yunanistan Dışişleri yetkilileri sürekli sorunlar çıkartarak Cenevre'de sürdürülen görüşmeler sırasında anlaşmanın mümkün olmadığı kanaati kesinleşince harekâtın yeniden başlatılacağı anlamına gelen "Ayşe Tatile Çıksın" (Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş Ayata'nın adıdır.) parolasını Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi. Dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş “Dünya’yı bile şaşkına çeviren şu parola’yı “Ayşe Tatile Çıksın” diyerek kendi kızının adını vermiştir. Bu parolanın gerekli makamlara ulaşmasının ardından Kıbrıs adasında Türk Askerlerinin ikinci harekatı başlayarak bu gün Güney Kıbrıs topraklarında bulunan İngiliz Hükümeti Dikelya üssüne kadar gelerek orada durdurulmuştur. Ancak bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu Kahramanlı Destanı bazı çevreler tarafından unutturulmak istenmektedir.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.