DÜZENLİ EGZERSİZ TANSİYONU DENGELİYOR

SAĞLIK 28.02.2019 - 11:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4117+ kez okundu.
 

DÜZENLİ EGZERSİZ TANSİYONU DENGELİYOR

Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı Öğretim Gör. Mutlu Ural,” Uzmanlar hareketli yaşam ve egzersizle yüksek tansiyonu kontrol altına almanın mümkün olduğunu açıklıyor.
Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı Öğretim Gör. Mutlu Ural,” Uzun süre hareketsiz kalındığında sinir sisteminin etkisi yavaşlamakta bu da kalbi ve organları hızlandırarak metabolik süreci etkilemektedir. Özellikle kalp aynı kan miktarıyla 2 kasılmayı 5 e çıkardığında damarlar bu duruma tepki vermekte ve ortaya tansiyon çıkmaktadır. ”diyor Düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığımız açısından son derece önemli. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrı egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmek olduğunu belirtiyor. Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı, Öğretim Gör. Mutlu Ural, “Düzenli egzersiz yapan bireylerin kalbindeki en önemli özellik, sol karıncık egzersiz yapmayanlara göre daha büyük olmasıdır. Sol karıncığın kasılmasıyla birlikte kan, damarlar yoluyla ilgili dokulara gönderilmektedir. Bu karıncık, bir kasılmada ne kadar çok kan pompalarsa vücuttaki oksijen, besin öğeleri, biyokimyasal diğer bileşiklerin organizma ve dokulara ulaşması o kadar kolay ve ekonomik olacaktır. Bu da kanın akımını hızlandırarak tansiyonu dengelemektedir” dedi. Uzun süre hareketsiz kalmak kalbi ve organları etkilemektedir. Mutlu Ural, “Kalp, otonom sinir sistemi ile çalışmaktadır. Otonom sinir sistemi, düz kasların çalışmasından sorumludur. Aynı zamanda iç organların çalışmasını kontrol eden ritmik bir sistemdir. Bu sistem duygulara bağlı olarak çalışır ve değişiklik gösterir. Üzülme, gülme, stresli olma gibi durumlar bu sistemi etkilemektedir. Uzun süre hareketsiz kalındığında sinir sisteminin etkisi yavaşlamakta bu da kalbi ve organları hızlandırarak metabolik süreci etkilemektedir. Özellikle kalp aynı kan miktarıyla 2 kasılmayı 5 e çıkardığında damarlar bu duruma tepki vermekte ve ortaya tansiyon çıkmaktadır.” diyor  
Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı Öğretim Gör. Mutlu Ural,” Uzmanlar hareketli yaşam ve egzersizle yüksek tansiyonu kontrol altına almanın mümkün olduğunu açıklıyor.

Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı Öğretim Gör. Mutlu Ural,” Uzun süre hareketsiz kalındığında sinir sisteminin etkisi yavaşlamakta bu da kalbi ve organları hızlandırarak metabolik süreci etkilemektedir. Özellikle kalp aynı kan miktarıyla 2 kasılmayı 5 e çıkardığında damarlar bu duruma tepki vermekte ve ortaya tansiyon çıkmaktadır. ”diyor

Düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığımız açısından son derece önemli. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrı egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmek olduğunu belirtiyor. Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı, Öğretim Gör. Mutlu Ural, “Düzenli egzersiz yapan bireylerin kalbindeki en önemli özellik, sol karıncık egzersiz yapmayanlara göre daha büyük olmasıdır. Sol karıncığın kasılmasıyla birlikte kan, damarlar yoluyla ilgili dokulara gönderilmektedir. Bu karıncık, bir kasılmada ne kadar çok kan pompalarsa vücuttaki oksijen, besin öğeleri, biyokimyasal diğer bileşiklerin organizma ve dokulara ulaşması o kadar kolay ve ekonomik olacaktır. Bu da kanın akımını hızlandırarak tansiyonu dengelemektedir” dedi.

Uzun süre hareketsiz kalmak kalbi ve organları etkilemektedir.

Mutlu Ural, “Kalp, otonom sinir sistemi ile çalışmaktadır. Otonom sinir sistemi, düz kasların çalışmasından sorumludur. Aynı zamanda iç organların çalışmasını kontrol eden ritmik bir sistemdir. Bu sistem duygulara bağlı olarak çalışır ve değişiklik gösterir. Üzülme, gülme, stresli olma gibi durumlar bu sistemi etkilemektedir. Uzun süre hareketsiz kalındığında sinir sisteminin etkisi yavaşlamakta bu da kalbi ve organları hızlandırarak metabolik süreci etkilemektedir. Özellikle kalp aynı kan miktarıyla 2 kasılmayı 5 e çıkardığında damarlar bu duruma tepki vermekte ve ortaya tansiyon çıkmaktadır.” diyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.