EKONOMİK İSTİKRAR PAKETİNE, TARIM VE HAYVANCILIK DAHİL EDİLMELİ

EKONOMİ 19.03.2020 - 15:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4412+ kez okundu.
 

EKONOMİK İSTİKRAR PAKETİNE, TARIM VE HAYVANCILIK DAHİL EDİLMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Ekonomik İstikrar paketinde 100 milyarlık ekonomik paket içerisinde, tarım ve hayvancılık sektörü olmalıdır.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin, iş dünyası tarafından olumlu karşılandığını ancak, 100 milyarlık ekonomik paket içerisinde, tarım ve hayvancılık sektörünün olmadığını, dolayısıyla üreticinin de bu pakete dahil edilmesini istedi. Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının, üretim ve ihracatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık kaynağın, bazı sektörlere yönelik zorlu sürecin atlatılmasına büyük katkı sağlayacağını ancak, üretici boyutuna bakıldığında tarım ve hayvancılık sektörünün es geçildiğini söyledi. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin, kapsamlı bir paket olduğunu ancak içerisinde üreticiye yönelik hiçbir desteklemenin bulunmadığına dikkat çeken Başkan Gündüzalp, “Şuanda tüm dünya bu virüsle mücadele ediyor. Hükümetimiz de gerek vatandaşlarımızın sağlığının korunması gerekse de ihracat ve istihdamın zarar görmemesi için önemli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerin içerisinde tarım ve hayvancılıkla ilgili hiçbir destekleme maddesi geçmiyor” dedi. Geçimi, sadece tarım ve hayvancılığa dayanan üreticilere, 2019 yılına ait desteklemelerin biran evvel yapılması gerektiğini belirten Başkan Gündüzalp, şu şekilde konuştu, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinden, diğer sektörler destek alırken, tarım ve hayvancılık sektörüyle uğraşan üreticilerimiz bu paketten yararlanamamıştır. Tarım Bakanlığımız biran evvel harekete geçerek, girdi maliyetlerini düşürmeli, geçen yıla ait mazot, gübre, hayvancılık ve diğer desteklemeleri ise ödenmelidir”  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Ekonomik İstikrar paketinde 100 milyarlık ekonomik paket içerisinde, tarım ve hayvancılık sektörü olmalıdır.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin, iş dünyası tarafından olumlu karşılandığını ancak, 100 milyarlık ekonomik paket içerisinde, tarım ve hayvancılık sektörünün olmadığını, dolayısıyla üreticinin de bu pakete dahil edilmesini istedi.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının, üretim ve ihracatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık kaynağın, bazı sektörlere yönelik zorlu sürecin atlatılmasına büyük katkı sağlayacağını ancak, üretici boyutuna bakıldığında tarım ve hayvancılık sektörünün es geçildiğini söyledi.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin, kapsamlı bir paket olduğunu ancak içerisinde üreticiye yönelik hiçbir desteklemenin bulunmadığına dikkat çeken Başkan Gündüzalp, “Şuanda tüm dünya bu virüsle mücadele ediyor. Hükümetimiz de gerek vatandaşlarımızın sağlığının korunması gerekse de ihracat ve istihdamın zarar görmemesi için önemli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerin içerisinde tarım ve hayvancılıkla ilgili hiçbir destekleme maddesi geçmiyor” dedi.

Geçimi, sadece tarım ve hayvancılığa dayanan üreticilere, 2019 yılına ait desteklemelerin biran evvel yapılması gerektiğini belirten Başkan Gündüzalp, şu şekilde konuştu, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinden, diğer sektörler destek alırken, tarım ve hayvancılık sektörüyle uğraşan üreticilerimiz bu paketten yararlanamamıştır. Tarım Bakanlığımız biran evvel harekete geçerek, girdi maliyetlerini düşürmeli, geçen yıla ait mazot, gübre, hayvancılık ve diğer desteklemeleri ise ödenmelidir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.