“ ENGELLİ HASTALARA GENEL ANESTEZİ VE SEDASYON UYGULAMASI İLE DİŞ TEDAVİSİ İMKANI”

SAĞLIK 09.07.2021 - 16:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3799+ kez okundu.
 

“ ENGELLİ HASTALARA GENEL ANESTEZİ VE SEDASYON UYGULAMASI İLE DİŞ TEDAVİSİ İMKANI”

Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde engelli hastalara, genel anestezi ve sedasyon uygulaması eşliğinde diş tedavisi hizmet sunumumuz başladı.
Böylelikle engelli bireylerin, ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarında İl dışı tedaviye erişim zorlukları aşılmış oldu. Engelli bireylerin kullanmış oldukları ilaçlar ve yaşadıkları sağlık sorunlarından dolayı, el hareket kabiliyetleri sınırlıdır. Diğer bireylere nazaran, kullanmış oldukları ilaçlar ağızlarında daha fazla çürüğe sebebiyet vermektedir. Meşşakatli koşullarda hayatını idame eden engelli bireylerimizin, yaşam kalitesini arttırarak, en temel ihtiyaçları olan beslenmede de problem yaşamamaları adına ağız ve diş rahatsızlıklarının tedavileri yapılarak, çözüme kavuşturulmaktadır. Normal klinik koşullarında tedavisine izin vermeyen veya tedavisi güç olan, bulantı refleksi olan, ağzını açamayan, ağzını açmakta güçlük çeken engelli hastalarımızın tedavileri, genel anestezi ve sedasyon uygulamaları altında hasta hiçbir şey hissetmeden yapılabilmektedir. Genel anestezi uygulaması altında dolgu, çekim ve kanal tedavisi gibi tedavilerin kolaylıkla gerçekleştirilmesi sayesinde hastalarımızın kurtarılabilecek durumdaki dişlerini daha uzun yıllar kullanabilmelerini sağlanmaktadır.  
Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde engelli hastalara, genel anestezi ve sedasyon uygulaması eşliğinde diş tedavisi hizmet sunumumuz başladı.

Böylelikle engelli bireylerin, ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarında İl dışı tedaviye erişim zorlukları aşılmış oldu. Engelli bireylerin kullanmış oldukları ilaçlar ve yaşadıkları sağlık sorunlarından dolayı, el hareket kabiliyetleri sınırlıdır. Diğer bireylere nazaran, kullanmış oldukları ilaçlar ağızlarında daha fazla çürüğe sebebiyet vermektedir. Meşşakatli koşullarda hayatını idame eden engelli bireylerimizin, yaşam kalitesini arttırarak, en temel ihtiyaçları olan beslenmede de problem yaşamamaları adına ağız ve diş rahatsızlıklarının tedavileri yapılarak, çözüme kavuşturulmaktadır.

Normal klinik koşullarında tedavisine izin vermeyen veya tedavisi güç olan, bulantı refleksi olan, ağzını açamayan, ağzını açmakta güçlük çeken engelli hastalarımızın tedavileri, genel anestezi ve sedasyon uygulamaları altında hasta hiçbir şey hissetmeden yapılabilmektedir. Genel anestezi uygulaması altında dolgu, çekim ve kanal tedavisi gibi tedavilerin kolaylıkla gerçekleştirilmesi sayesinde hastalarımızın kurtarılabilecek durumdaki dişlerini daha uzun yıllar kullanabilmelerini sağlanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.