ERCENGİZ, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 98 YILINDA BAYRAK DAĞITTI

KÜLTÜR 12.03.2019 - 16:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3789+ kez okundu.
 

ERCENGİZ, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 98 YILINDA BAYRAK DAĞITTI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 98. Yıldönümünde kent merkezindeki ve esnaflara 5000 bayrak dağıttı.
 Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan şiirin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de İstiklal Marşı olarak kabul edilişinin 89. Yıldönümünde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz kent merkezi başta olmak üzere sanayi ve çevresindeki esnaflara, dükkanlarına ve evlerine asmaları için 5000 adet Türk Bayrağı hediye edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Türk Ulusu'nun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşımız Dünya milletler topluluğu için yapılan marşlar içinde eşsiz bir yapıttır. İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 89.yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, memleketimize sahip çıkalım. Hep bir olalım beraber olalım düşüncesi ile böylesine özel bir günde Burdur Belediye Başkanlığı olarak İstiklal Marşımızla bütünleşen Türk Bayrağımızı Burdur halkına ve esnaflarımıza hediye ediyoruz.”şeklinde konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 98. Yıldönümünde kent merkezindeki ve esnaflara 5000 bayrak dağıttı.

 Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan şiirin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de İstiklal Marşı olarak kabul edilişinin 89. Yıldönümünde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz kent merkezi başta olmak üzere sanayi ve çevresindeki esnaflara, dükkanlarına ve evlerine asmaları için 5000 adet Türk Bayrağı hediye edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Türk Ulusu'nun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşımız Dünya milletler topluluğu için yapılan marşlar içinde eşsiz bir yapıttır. İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 89.yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, memleketimize sahip çıkalım. Hep bir olalım beraber olalım düşüncesi ile böylesine özel bir günde Burdur Belediye Başkanlığı olarak İstiklal Marşımızla bütünleşen Türk Bayrağımızı Burdur halkına ve esnaflarımıza hediye ediyoruz.”şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.