EŞEK ARISI SOKMA TEHLİKESİ

SAĞLIK 09.06.2019 - 08:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4007+ kez okundu.
 

EŞEK ARISI SOKMA TEHLİKESİ

Eşek arıları yiyecek bulmak için, yaz aylarında ızgara ve piknik alanlarının etrafında dolanmaktadır. Telaşlı ya da düşüncesiz hareketler, bu davetsiz misafirleri korkutup sizi sokabilir
İLK KURAL:  Eşek Arısı karşısında ile panik yapmayın! Sessizce davranıp, böceği rahatsız etmeyenler, korunmak için iyi bir şansa sahipler. Ve bu küçük hayvanlar soktuğunda, bunun anlamı şudur: Serinletmek! Aksi takdirde yara, hızlı bir şekilde şişer ve kaşınır. Buz küpleri, soğutma yastıkları ya da zehiri nötralize eden soğuk sirke içeren bir kılıf, bunun için idealdir. Aynı zamanda, ısı da yardımcı olur: 45 Santigrat Derece sıcaklıkta, proteinler Eşek Arısı zehirinde çürür. Etkilenen kişiler, eczaneden temin edebilecekleri, sıcak bir kaşık ya da bir ısı çubuğu ile sokulan yeri ısıtabilir. Elinde hiçbir şey olmayan, sokulan yere tükürerek ıslatabilir. İltihaplanmaya karşı soğan dilimleri, doğrudan yaranın üzerine konulan bal ya da eter içeren yağlar uygulayabilirler. Özel emme zımbaları da, zehiri yaradan uzaklaştırabilir. NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİYİM? Nefes darlığı, çarpıntı, terleme ve baş dönmesi alerjik şok belirtileridir. Şimdi hızlı hareket etmelisin. Çünkü alerji hastaları için, bir adrenal kurtarma Adrenalin İğnesi olmadan ölümcül şekilde sona erebilir. Bu gibi durumlarda olayın dışındakiler, acil bir doktora 112’yi uyarmalıdır. Arı ve yaban arısı sokmalarına cevap verdiklerini bilen alerjisi olanlar, her zaman acil durum kiti taşımalıdır. Alerjisi olmayanlar için acı, ağız ya da boğazın şişmesine neden olması durumunda tehlikelidir. Ebeveynler çocuklarına, sütsüz su vermelidir. Çünkü sokulan yer soğutulur ve küçükler dikkat dağıtır. Ebeveynler, çocuklarına sütsüz bir dondurma vermelidir. Çünkü bu yeri soğutur ve küçüklerin dikkatini dağıtır. Çığlık attıklarında, solunum yolları daha da hızlı şişer.  
Eşek arıları yiyecek bulmak için, yaz aylarında ızgara ve piknik alanlarının etrafında dolanmaktadır. Telaşlı ya da düşüncesiz hareketler, bu davetsiz misafirleri korkutup sizi sokabilir

İLK KURAL:

 Eşek Arısı karşısında ile panik yapmayın! Sessizce davranıp, böceği rahatsız etmeyenler, korunmak için iyi bir şansa sahipler. Ve bu küçük hayvanlar soktuğunda, bunun anlamı şudur: Serinletmek! Aksi takdirde yara, hızlı bir şekilde şişer ve kaşınır. Buz küpleri, soğutma yastıkları ya da zehiri nötralize eden soğuk sirke içeren bir kılıf, bunun için idealdir. Aynı zamanda, ısı da yardımcı olur: 45 Santigrat Derece sıcaklıkta, proteinler Eşek Arısı zehirinde çürür. Etkilenen kişiler, eczaneden temin edebilecekleri, sıcak bir kaşık ya da bir ısı çubuğu ile sokulan yeri ısıtabilir. Elinde hiçbir şey olmayan, sokulan yere tükürerek ıslatabilir. İltihaplanmaya karşı soğan dilimleri, doğrudan yaranın üzerine konulan bal ya da eter içeren yağlar uygulayabilirler. Özel emme zımbaları da, zehiri yaradan uzaklaştırabilir.

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİYİM?

Nefes darlığı, çarpıntı, terleme ve baş dönmesi alerjik şok belirtileridir. Şimdi hızlı hareket etmelisin. Çünkü alerji hastaları için, bir adrenal kurtarma Adrenalin İğnesi olmadan ölümcül şekilde sona erebilir. Bu gibi durumlarda olayın dışındakiler, acil bir doktora 112’yi uyarmalıdır. Arı ve yaban arısı sokmalarına cevap verdiklerini bilen alerjisi olanlar, her zaman acil durum kiti taşımalıdır. Alerjisi olmayanlar için acı, ağız ya da boğazın şişmesine neden olması durumunda tehlikelidir. Ebeveynler çocuklarına, sütsüz su vermelidir. Çünkü sokulan yer soğutulur ve küçükler dikkat dağıtır. Ebeveynler, çocuklarına sütsüz bir dondurma vermelidir. Çünkü bu yeri soğutur ve küçüklerin dikkatini dağıtır. Çığlık attıklarında, solunum yolları daha da hızlı şişer.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.