FUTBOL SAHALARI İÇİN FULBOL TOPU BBURDUR’DA ÜRETİLECEK

SPOR 05.03.2019 - 18:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4084+ kez okundu.
 

FUTBOL SAHALARI İÇİN FULBOL TOPU BBURDUR’DA ÜRETİLECEK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İŞ-KUR Müdürlüğünün ortaklaşa başlattıkları futbol topu üretim projesi protokolü imzalandı.
Mehmet Akif Ersoy üniversitesi tarafından geliştirilen proje ile yerli Futbol, voleybol, ve çeşitli spor dalların da kullanılan top üretimi için protokol imzalandı. Proje ortakları İS-KUR, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma Ve Sosyal Politikalar Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek olan "El Dikimi Top Usta Yetiştiriciliği ve El Dikimi Top Üretimi Projesi” protokolü imzalandı. MAKÜ Rektörü Profesör Dr Adem Korkmaz başkanlığında yapılan tanıtım toplantısına Burdur Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Burdur İŞ-KUR Müdürü Ramazan Erdim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven toplantı da hazır bulundu katıldı. Proje de usta öğretici olarak görev alacak olan Hüseyin Pekşentürk, tarafından üretilen topların yer aldığı toplar örnek olarak protokol töreninde masa üzerinde yer aldı. Futbol topu dahil ülkemize dışarıdan döviz karşılığı getirtilen ve sahalarımızda kullanılan topların aksine belli markaların uluslar arası karşılaşmalarda daha önce yapılan protokol gereği kendi markalarının ötesindeki imalatların kullanılmasının önünü kesmektedir. Öte yandan ucuz olması nedeniyle Uzakdoğu ülkeleri yapımı futbol ve benzeri markaların ülkemiz de satıldığını biliyoruz. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada; Üniversitelerinin bu konuda öncülük yaptığını ve bölge insanının istihdam, üretim ve meslek edinmede öncülük yapacağını söyleyen Rektör Korkmaz "Ar-Ge proje kapsamında başlatacağımız futbol topu üretim birimimizi hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin 97 oranında dışa bağımlı olduğu futbol antremanları ve amatör futbol takımlarının kullanacağı topları üreteceğiz. Bir aylık süre içinde usta öğretici ve üretici kursunu bitiren kişiler tarafından üretilecek ilk bin adet futbol topunu Gençlik ve Spor Bakanlığına vereceğiz. Bir toplumda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak, bu proje ile neredeyse Türkiye'nin ihtiyacı olan tüm futbol toplarını üretmeye hedefliyoruz" dedi.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İŞ-KUR Müdürlüğünün ortaklaşa başlattıkları futbol topu üretim projesi protokolü imzalandı.

Mehmet Akif Ersoy üniversitesi tarafından geliştirilen proje ile yerli Futbol, voleybol, ve çeşitli spor dalların da kullanılan top üretimi için protokol imzalandı. Proje ortakları İS-KUR, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma Ve Sosyal Politikalar Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek olan "El Dikimi Top Usta Yetiştiriciliği ve El Dikimi Top Üretimi Projesi” protokolü imzalandı.

MAKÜ Rektörü Profesör Dr Adem Korkmaz başkanlığında yapılan tanıtım toplantısına Burdur Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Burdur İŞ-KUR Müdürü Ramazan Erdim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven toplantı da hazır bulundu katıldı. Proje de usta öğretici olarak görev alacak olan Hüseyin Pekşentürk, tarafından üretilen topların yer aldığı toplar örnek olarak protokol töreninde masa üzerinde yer aldı. Futbol topu dahil ülkemize dışarıdan döviz karşılığı getirtilen ve sahalarımızda kullanılan topların aksine belli markaların uluslar arası karşılaşmalarda daha önce yapılan protokol gereği kendi markalarının ötesindeki imalatların kullanılmasının önünü kesmektedir. Öte yandan ucuz olması nedeniyle Uzakdoğu ülkeleri yapımı futbol ve benzeri markaların ülkemiz de satıldığını biliyoruz.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada; Üniversitelerinin bu konuda öncülük yaptığını ve bölge insanının istihdam, üretim ve meslek edinmede öncülük yapacağını söyleyen Rektör Korkmaz "Ar-Ge proje kapsamında başlatacağımız futbol topu üretim birimimizi hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin 97 oranında dışa bağımlı olduğu futbol antremanları ve amatör futbol takımlarının kullanacağı topları üreteceğiz. Bir aylık süre içinde usta öğretici ve üretici kursunu bitiren kişiler tarafından üretilecek ilk bin adet futbol topunu Gençlik ve Spor Bakanlığına vereceğiz. Bir toplumda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak, bu proje ile neredeyse Türkiye'nin ihtiyacı olan tüm futbol toplarını üretmeye hedefliyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.