FUTBOL SAHALARI KAVGA ARENASI DEĞİLDİR.

SPOR 28.03.2022 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3584+ kez okundu.
 

FUTBOL SAHALARI KAVGA ARENASI DEĞİLDİR.

Tefenni futbol sahasında oynanan Tefenni Belediye spor Burdur spor karşılaşmasında yaşanan spor karşılaşmalarına yakışmayan hadiseler meydana gelmiştir.
Burdur Belediye spor ve Tefenni Belediye spor yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda sporda olması gereken centilmenliğe sığmayan hadiselerin meydana gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Gerek saha içinhde gerekse saha dışında meydana gelen hadiselerin spor güvenlik kurulu tarafından önceden değerlendirilerek önlem alınması yerinde olacaktır. Sporcusundan seyircisine kadar bütün futbol camiasının bunu dikkate alarak başka sahalarda başka maçlarda yaşanmaması temennimizdir. Burdur Belediye Spor yöneticileri yaptıkları açıklamalarda: Bugün Tefenni ilçemizde amatör futbol liginde oynanan maçın son anlarında yaşananlar bizleri üzmüş bundan sonrası için de düşündürmüştür. Darp edilen Sporcu Hasan Kaplan Belediyemiz İtfaiye personelimizdir. Bugün ölümden dönmüş, bir grup seyircinin saldırısına uğradığını ifade etmiştir. Sporun ruhuna yakışmayan bu davranış asla kadim Tefenni halkımızın tavrı değildir. Şiddete asla geçit verilmemesi için başta yöneticiler olmak üzere herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Tefeni Spor yöneticileri yaptıkları açıklamalarda hadisenin üzücü olduğunu futbol gibi profesyonelce karşılıklı iki takım tarafından oynanan karşılaşmalarda futbolcu ve yöneticiler başta olmak üzere saha içinde ve saha dışında gerekli titizliği göstererek hadiselerin önlenmesine yönelik tedbirleri gerektiği şekilde takip etmeleri temeli centilmenlik olan futbol’un kuralları çerçevesinde gerçekleşmesi için bu konuda dikkatli davranmaya davet ediyoruz denildi. Dün Tefenni sahasında oynanan Tefenni Belediye spor Burdur spor karşılaşmasının 90.dakikasında kırmızı kart görerek sahayı terk eden bir Burdur spor’lu futbolcu, soyunma odasına gitmekteyken fiziksel müdahaleye uğramıştır. Öncelikle hiçbir fiziksel müdahalenin açıklanabilir bir tarafı olmadığını buradan belirtmek isterim. Lakin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünde de belirttiği üzere bir futbolcunun 2000 kişilik taraftar kitlesine dönerek or**  çocukları demesi ve parmak hareketi göstermesi Zeki ve Ahlak kurallarına uymayan bir davranıştır. Tabi ki de burada suç sadece oyuncuda veya taraftarda değil, bu oyuncuları seyirciye küfredecek kadar alttan dolduran kişilerindir.
Tefenni futbol sahasında oynanan Tefenni Belediye spor Burdur spor karşılaşmasında yaşanan spor karşılaşmalarına yakışmayan hadiseler meydana gelmiştir.

Burdur Belediye spor ve Tefenni Belediye spor yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda sporda olması gereken centilmenliğe sığmayan hadiselerin meydana gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Gerek saha içinhde gerekse saha dışında meydana gelen hadiselerin spor güvenlik kurulu tarafından önceden değerlendirilerek önlem alınması yerinde olacaktır. Sporcusundan seyircisine kadar bütün futbol camiasının bunu dikkate alarak başka sahalarda başka maçlarda yaşanmaması temennimizdir. Burdur Belediye Spor yöneticileri yaptıkları açıklamalarda: Bugün Tefenni ilçemizde amatör futbol liginde oynanan maçın son anlarında yaşananlar bizleri üzmüş bundan sonrası için de düşündürmüştür. Darp edilen Sporcu Hasan Kaplan Belediyemiz İtfaiye personelimizdir. Bugün ölümden dönmüş, bir grup seyircinin saldırısına uğradığını ifade etmiştir. Sporun ruhuna yakışmayan bu davranış asla kadim Tefenni halkımızın tavrı değildir.

Şiddete asla geçit verilmemesi için başta yöneticiler olmak üzere herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyorum.

Tefeni Spor yöneticileri yaptıkları açıklamalarda hadisenin üzücü olduğunu futbol gibi profesyonelce karşılıklı iki takım tarafından oynanan karşılaşmalarda futbolcu ve yöneticiler başta olmak üzere saha içinde ve saha dışında gerekli titizliği göstererek hadiselerin önlenmesine yönelik tedbirleri gerektiği şekilde takip etmeleri temeli centilmenlik olan futbol’un kuralları çerçevesinde gerçekleşmesi için bu konuda dikkatli davranmaya davet ediyoruz denildi.

Dün Tefenni sahasında oynanan Tefenni Belediye spor Burdur spor karşılaşmasının 90.dakikasında kırmızı kart görerek sahayı terk eden bir Burdur spor’lu futbolcu, soyunma odasına gitmekteyken fiziksel müdahaleye uğramıştır. Öncelikle hiçbir fiziksel müdahalenin açıklanabilir bir tarafı olmadığını buradan belirtmek isterim.

Lakin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünde de belirttiği üzere bir futbolcunun 2000 kişilik taraftar kitlesine dönerek or**  çocukları demesi ve parmak hareketi göstermesi Zeki ve Ahlak kurallarına uymayan bir davranıştır. Tabi ki de burada suç sadece oyuncuda veya taraftarda değil, bu oyuncuları seyirciye küfredecek kadar alttan dolduran kişilerindir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.