GAZİLER GÜNÜ BURDUR DA TÖRENLE KUTLANDI .

GÜNDEM 19.09.2021 - 16:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3340+ kez okundu.
 

GAZİLER GÜNÜ BURDUR DA TÖRENLE KUTLANDI .

Şehit Akif Altay Ortaokulundaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Burdur da ilk törenin yapıldığı Şehit Akif Altay Ortaokulundaki törene askeri erkan ve bir manga asker eşlik etti. Atatürk anıtına Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Fatih ÖREN, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar Atatürk’ün Anıtına Çelenk koydu. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.   Burdur Valisi Ali Arslantaş, Gazi ve Şehit yakınları ile Öğretmen evi bahçesinde yemekte buluştu. Burdur Valisi Ali Arslantaş  Gazi ve şehit yakınlarına verdiği yemekte bu topraklarda bağımsızlığımızı ve bizlerin  yaşamalarını sağlayan şehitleri rahmetle andığını söyledi. Ortaya koydukları kahramanlıklar ile gazilerin uzuvlarını cennete kendilerinden önce gönderdiklerini belirten Arslantaş, hayatta olan gazilere sağlık ve afiyetler dilediğini belirtti ebediyete intikal etmiş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal edenlere de rahmet diledi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar da gazinin her koşulda vatan, bayrak, ezan, namus ve Allah aşkına ay yıldızlı bayrakta bir damla kan olmak isteyenin adı olduğunu ifade etti. Gazilerin şehitlerin yaşayan şahitleri olduğunu vurgulayan Okyar, "Türk ulusu asker millettir." dedi  
Şehit Akif Altay Ortaokulundaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Burdur da ilk törenin yapıldığı Şehit Akif Altay Ortaokulundaki törene askeri erkan ve bir manga asker eşlik etti. Atatürk anıtına Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Fatih ÖREN, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar Atatürk’ün Anıtına Çelenk koydu. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.  

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Gazi ve Şehit yakınları ile Öğretmen evi bahçesinde yemekte buluştu. Burdur Valisi Ali Arslantaş  Gazi ve şehit yakınlarına verdiği yemekte bu topraklarda bağımsızlığımızı ve bizlerin  yaşamalarını sağlayan şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Ortaya koydukları kahramanlıklar ile gazilerin uzuvlarını cennete kendilerinden önce gönderdiklerini belirten Arslantaş, hayatta olan gazilere sağlık ve afiyetler dilediğini belirtti ebediyete intikal etmiş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal edenlere de rahmet diledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar da gazinin her koşulda vatan, bayrak, ezan, namus ve Allah aşkına ay yıldızlı bayrakta bir damla kan olmak isteyenin adı olduğunu ifade etti.

Gazilerin şehitlerin yaşayan şahitleri olduğunu vurgulayan Okyar, "Türk ulusu asker millettir." dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.